fbpx

Oulu voitokas Edinburghissa: Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen KAAOS-haaste palkittiin EUROCITIES-verkoston kilpailussa

30.11.2018 | UUTISET

Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen–hankkeen kehittämä KAAOS-haaste voitti eurooppalaisten kaupunkien EUROCITIES-yhteistyöverkoston kilpailun Edinburghissa torstaina 29. marraskuuta. KAAOS-haaste kilpaili  osallisuuskategoriassa yhdessä Brighton & Hoven (UK) ja Frankfurt am Mainin (DE) kanssa. KAAOS-haaste on kaupunkikehittämisen työkalu, jonka avulla kaupunki voi luoda uusia ratkaisuja ja palveluja yhdessä yhdistysten ja järjestöjen kanssa neuvottelevan hankintamenettelyn keinoin.

Kilpailun raati kiitti erityisesti KAAOS-haasteen toimintapaa, jonka avulla oululaiset ehdottavat ja toteuttavat projekteja havaitsemiinsa ongelmiin ja haasteisiin. Yhteisekehittäminen nähtiin toiminnan tärkeänä ytimenä, joka vahvistaa luottamusta kaupungin eri toimijoiden välillä. KAAOS-haasteessa luodut projektit rikastuttavat aidosti paikallista kaupunkikulttuuria ja luovat syvempää ymmärrystä yhteiskunnan eri tasoilla.

The EUROCITIES Awards palkitsee vuosittain verkostonsa jäsenten kehittämää toimintaa tai uusia käytäntöjä, jotka parantavat kaupunkielämän laatua. Tänä vuonna kilpailu esitteli projekteja Creative Competitive Cities –teeman alla: kulttuuri ja luovuus nähdään niin eurooppalaisen kilpailukyvyn kuin osallisuuden kiihdyttäjänä sekä paikallisten asukkaiden hyvinvoinnin lisääjänä. Lisäksi kilpailuun nimetyiltä projekteilta edellytettiin ansioitunutta työtä kaupunkilaisten sitouttamisessa kaupunkikehittämiseen ja päätöksentekoon kulttuuriprojektien avulla.

Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeen KAAOS-toiminta kehittää ja toteuttaa yhdessä oululaisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa nuorten sosiaalista osallisuutta vahvistavia kokeiluprojekteja, jotka elävöittävät oululaista kaupunkielämää. KAAOS-projekteina on rahoitettu mm. Veeran Verstas ry:n Kaaoslavaa Hollihaan puistossa, Hyvän mielen talo ry:n Mun kaupunki–mediaprojektia ja Oulun Katutaide ry:n Summer of Street Art –katutaidelähiöprojektia. Euroopan sosiaalirahaston hanketta rahoittavat Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

EUROCITIES on eurooppalaisten kaupunkien yhteistyöverkosto, jonka jäsen myös Oulun kaupunki on. Vuonna 1986 perustettuun verkostoon kuuluu yli 140 kaupunkia 39 maassa. Verkoston tehtävänä on jakaa tietoa, hyviä käytänteitä ja uusia ratkaisuja jäseniensä kesken paikallisen kaupunkielämän parantamiseksi. Verkosto vaikuttaa myös Euroopan Unionissa.

Lisätietoja EUROCITIES Awardsista: https://www.eurocities.eu/eurocities/eurocities-awards/awards2018.

Lisätietoja Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeesta: www.kaaosta.fi.

Yhteydenotot:

Jaakko Jokipii
Projektipäällikkö
jaakko.jokipii@ouka.fi
p. 044 703 8307

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter