fbpx

Vuonna 2026 Oulussa nautitaan myös japanilaisesta kulttuurista

8.4.2024 | KIRJOITUKSET, UUTISET

Kirjoittaja on Oulu2026:n toiminnasta vastaavan Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Euroopan kulttuuripääkaupungit ovat vuoden 1992 jälkeen toteuttaneet yli 800 yhteistyöhanketta japanilaisten taiteilijoiden kanssa.

Yhteistyön on mahdollistanut japanilaisten suuryritysten vuonna 1992 perustama EU Japan Fest -organisaatio. Yritykset haluavat rakentaa kulttuuriyhteistyöllä siltoja Japanin ja eurooppalaisten kaupunkien välille. Kulttuurin avulla tutustutaan ja rakennetaan keskinäistä luottamusta, mikä on yritysten välisen yhteistyön edellytys.

EU Japan Festin jäsenet ovat japanilaisia suuryrityksiä, kuten Toyota, Hitachi, Mizuho, Mitsubishi, DNP ja Kikkoman. Organisaation avainhenkilönä ja pääsihteerinä on perustamisesta lähtien ollut herra Kogi. Hän on hoitanut tehtäväänsä vapaaehtoistyönä, kunnia-asiana on ollut käyttää kaikki yritysten antama rahoitus järjestön varsinaiseen tarkoitukseen.

Myös Suomen Tokion suurlähetystö ja Suomen Japanin instituutti ovat mukana yhteistyön rakentamisessa. Suomen Tokion suurlähettiläs Tanja Jääskeläinen osallistui maaliskuun lopulla Tokiossa EU Japan Festin komitean kokoukseen yhdessä Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhosen ja yhteisöpäällikkö Heli Metsäpellon kanssa.

Eu Japan Festin kumppaneita kokoontui Tokioon maaliskuun lopussa.

Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan on tulossa kiehtovia japanilaisten taiteilijoiden toteuttamia teoksia ja elämyksiä. Useita oululaisia taiteilijoita on jo käynyt Japanissa EU Japan Festin rahoittamilla opintomatkoilla tutustumassa japanilaisiin yhteistyökumppaneihin.

Yhteistyöaihiot liittyvät julkiseen taiteeseen, suomalais-japanilaiseen kuoroyhteistyöhön, musiikkiin, tanssiin, ikebanaan ja ruokakulttuuriin.

Piia Rantala-Korhonen

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter