fbpx
Oulu2026_Qstock_kuvituskuva

Paikallisia rytmejä pääsymaksutta Linnansaaressa

Oululaisia bändejä ja artisteja esiin nostava Oulu2026-lava jatkaa tärkeänä osana Qstockin ohjelmistoa myös tänä vuonna. Lavan nimeen liittyvä 2026-tunnus tuo mukanaan Euroopan kulttuuripääkaupunkihengessä ohjelmasuunnitteluun kansainvälistä näkökulmaa, ja myös artistien moninaisuus korostuu.

Oulu2026-lava sijaitsee Linnansaaressa. Ikärajattomalle alueelle on vapaa pääsy, joten keikoista pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat Qstock-viikonloppuna torstaista lauantaihin.

Raikasta ja monimuotoista oululaista musiikkia

Torstaina 27.7. lavalle kipuavat modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana, poprock-yhtye Valkea ja spoken word -artisti Lajune. Perjantaina 28.7. vuorossa ovat elektronista musiikkia tekevä Recens, metalliryhmä Slow Fall, progepoppia soittava Kos Mos ja laulaja-lauluntekijä Eereka. Lauantaina 29.7. puolestaan esiintyvät räppäri Mactopias, folkahtavasti maalaileva Haamusoittajat, melodista punkkia paahtava Saa kiljua, elektro-folk -duo Junna ja energiapakkaus Kiestus.

”Nostamme Oulu2026-lavalla esiin oululaisen musiikkikentän moninaisuutta tuomalla artisteja lukuisista eri genreistä. Mukana on niin uransa ihan alussa olevia kuin jo vähän kokeneempiakin tekijöitä, mutta kaikkia yhdistää halu kehittyä ja ottaa askelia kohti yhä isompia lavoja”, Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen kertoo.

Esiintyjät valittiin keväällä -23 toteutetun kaikille avoimen haun kautta. Valinnoista vastasi Oulu2026:n kokoama artistityöryhmä.

Qstock-festivaali järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella. 20-vuotisjuhlia viettävä festivaali on ollut loppuunmyyty jo yhdeksän kertaa peräkkäin.

 

 

Kuvia Linnansaaresta 28.-30.7. 2022

Kuvaaja: Verneri Savukoski