fbpx
Mainos

Kuvia Linnansaaresta 28.-30.7.

Kuvaaja: Verneri Savukoski

Rentoudu ilmaisessa Oulu2026XQstock-puistossa!

Tänä kesänä saadaan nauttia heinäkuussa järjestettävän perinteisen Qstock-festivaalin aikana myös Oulu2026-puistosta, joka on avoinna kaikille torstaista lauantaihin.

Lounge-tyylisen puiston toivotaan olevan festaritunnelman jatkumo, missä hyvä flow jatkuu niin festivaalikävijöiden, kuin myös kaikkien alueella kulkevien parissa.

Puistoon on vapaa pääsy!

 

Oulu2026-ohjelma alkaa jo torstaina!

 

Torstai 28.7. klo 18–21

 • 18:00 Olga Prokhorova, Counting days: 155 -performanssi
 • 18:30 Group Calabasse Afrofuusiobändi
 • 19:30 Stepan haastattelu, aiheena Oulu Anthem -musiikkivideo
 • 20:00 Sophia Mitiku, sooloesitys
 • KUNINKAALLISET-installaatio by Heidi Stålnacke nähtävissä koko puiston aukioloajan

 

Perjantai 29.7. klo 14–22

 • 14:00 – 18:00
  Cultish Collective, DJ’s & Art
 • 18:00 – 22:00
  barbitalokollektiivi, DJ’s & Art
 • 16:00 – 20:00 Oulun katutaide ry, katutaidetyöpaja
 • 15:00 – 17:00, 19:00 – 21:00 Kansanmusiikkiyhtye Rällä, katusoittoa ja kansantanssia
 • KUNINKAALLISET-installaatio by Heidi Stålnacke

 

Lauantai 30.7. klo 14–22

 • 14:00 – 22:00 Kulttuuriradio Oulu ry, kaupunkiradiolähetys
 • 16:00 – 20:00 Oulun katutaide ry, katutaidetyöpaja
 • 15:00 – 17:00, 19:00 – 21:00 Kansanmusiikkiyhtye Rällä, katusoittoa ja kansantanssia
 • KUNINKAALLISET-installaatio by Heidi Stålnacke
 
Oulu2026-puistossa aukioloajan Arctic Food Lab –myyntipiste ja k18-anniskelualue.

Tutustu artisteihin  tapahtuman FB-evetissä  ja seuraa meitä instassa @oulu2026official

 
Pidätämme oikeuden muutoksiin, joista ilmoitetaan Facebookissa.
Kuvassa Unirestan festarihampurilainen

Paikallisia festariherkkuja by Juhula Catering

Puistossa on musiikin ja kulttuurin lisäksi tarjolla Arctic Food Lab– festarimenut, joissa näkyy sekä paikallinen ruokakulttuuri että lähiruoka. Alueelle tulee myös oma anniskelualue, joka on muusta puistosta eroten ainoastaan täysi-ikäisille.

Juhula Catering toteuttaa Oulu2026-puiston festarihenkiset tarjoilut Arctic Food Lab -teemalla. Juhula Catering on oululaisen Uniresta Oy:n omistama yritys. Täysin oululaisena toimijana Juhula Catering pitää lähiruokaa kunniassa ja suosii paikallisia, Oulun seudun tavarantoimittajia ja raaka-aineita. Juhula Catering Artic Food Lab-annokset Oulu2026-puistoon on suunnitellut keittiömestari Jarmo Väänänen.

Oulu2026-puiston tarjoiluissa korostuvat paikalliset maut ja raaka-aineet. Esimerkiksi Juhula Catering Arctic Food Lab -burger kootaan oululaisen Pullapirtin leipomon burgersämpylään ja sen sisältä löytyy mm. Viskaalin lihasta tehty burgerpihvi, Kuusamon juustoa sekä Juhula Cateringin mausteista coleslawta. Burgerille tulee myös vegaaninen vaihtoehto.
Juhula Catering Arctic Food Lab -fish and chips annos valmistuu Juhula Cateringin kokkien loihtimana Lumijoen perunoista ja kalaliike Kuhan toimittamasta paikallisesta kalasta. Tarjolla tulee olemaan myös esim. porochorizopyttipannua sekä paikallista jäätelöä. Festarihenkiset paikalliset herkut tarjoillaan ekologisista kertakäyttöastioista.

Erillisellä K18 -anniskelualueella voit nauttia paikallisista panimotuotteista, mukana mm. Hailuodon panimo, Nailo Brewing, Sonnisaari ja Maistila.

 

Oulu2026

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmastomuutos. Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuorovaikutusta. Oulu on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026 ja nyt on aika tunnistaa kulttuurin merkitys alueiden elinvoimalle. Euroopan kulttuuripääkaupungin asema on merkittävä asia suomalaiselle kulttuurille.

Tietoa meistä

Arctic Food Lab

Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Arctic Food Lab