fbpx

Valokuvat ja logot

Kuvapankista  löydät henkilökuvia ja kuvituskuvia. Käytön yhteydessä mainittava kuvaaja ja Oulu2026.

Oulu2026™-logoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.
Kaikessa Oulu2026-logoon liittyvissä käyttötarkoituksissa ota yhteyttä:


Oulu2026-esittelysetti

Esittelysetit ovat vapaassa käytössä. Voit ladata pdf-tiedostot:

Yleisesitys suomeksi
Yleisesittely englanniksi

Oulu2026-esitteet

Esitteitä voi tarvittaessa tulostaa (Oulu2026 Esite suomi, eng) tai pyytää Oulu2026-viestinnästä.

Oulu2026-esittelyteksti (keskeiset asiat)

Pidempään esittelyyn kannattaa tutustua. Kuvauksessa on esitelty muun muassa teemat ja tavoitteet. Esittelytekstin voi ladata: Oulu2026 Mista on kyse

Hissipuhe – mitä kerromme lyhyessä ajassa

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kaupunki ja koko pohjoinen Suomi täyttyvät tulevien vuosien aikana kulttuurista, taiteesta ja tapahtumista. Pohjoinen Suomi nousee maailmankartalle ennennäkemättömällä tavalla,
kun suomalaiset ja kansainväliset kulttuuriosaajat luovat uutta kaupungeissa, maalla ja luonnossa. Kyseessä on usean vuoden matka, joka huipentuu vuoteen 2026.

Laajasta kulttuuriohjelmatarjonnastamme nousee esiin kolme teemaa, villisti kaupunki, vastakohtien voima ja rohkeasti reunalla, joista jokaiseen sisältyy kiehtovia tuotantoja, tapahtumia, teoksia ja elämyksiä.

Se, mikä tekee Oulusta ja pohjoisesta Suomesta ainutlaatuisen, tulee olemaan kansainvälinen myyntivaltti myös tulevaisuudessa. Meillä on niin paljon tarjottavaa maailmalle: puhdas luonto, sauna, pohjoinen identiteetti, ruokakulttuuri, kaamos ja yöttömät yöt.

Luovuutta uhkuva kaupunki houkuttelee vierailijoita ja pitää kiinni asukkaistaan, joten kulttuurin avulla voidaan lisätä elinvoimaa alueelle. Asukkaat hyötyvät monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, elävästä kaupungista ja uusista kulttuurikeskuksista.

Tule mukaan kulttuuri-ilmastonmuutokseen! Tehdään yhdessä Oulusta ja koko pohjoisesta Suomesta parempi paikka elää ja rakastaa.

 

Viestintäpäällikkö
Annu Höttönen
annu.hottonen(at)oulu2026.eu
044 703 4021

Tiedotteet

Lisää ajankohtaista sisältöä Uutiset-osiossa

Globaali portfoliohaku käynnissä Ouluun toteutettavasta muraalista

TIEDOTE Oulu, yhdessä 32 kunnan ja kaupungin kanssa, kilpaili onnistuneesti vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelistä. Voiton myötä matka kohti kulttuuripääkaupunkivuotta on alkanut, kun Oulu2026 alkaa synnyttää kulttuuria, taidetta ja tapahtumia koko...

Oulu2026-muraali Rajakylään

Oululaisilta kysyttiin tarinoita paikallisista kaupunginosista ja ensimmäisen Oulu2026-muraalin sijainnista. Äänensä antoi 1466 henkilöä ja voittajaksi kiri Rajakylä (22,4%). Toiseksi eniten ääniä sai Tuira (14,3%) ja kolmanneksi pääsi Myllyoja.