fbpx
Kuvassa on lohiblinejä

Makuseikkailu 2023

Makuseikkailu valtasi Oulun keskustan kahvilat ja ravintolat, kun kilpailu herkullisimmasta maisteluannoksesta käytiin 30.8.–2.9.

Makuseikkailu on kaiken kansan herkkusuille suunnattu ilostuttava ruokatapahtuma, jossa ravintolat ja kahvilat kilpailevat keskenään luodakseen herkullisimman maisteluannoksen. Voittajan äänestävät ravintoloiden asiakkaat.

Voittaja-annoksen vuonna 2023 loihti Tähtitornin Kahvila. Ehkä maailman paras mustikkapiirakka oli kävijöiden mielestä Makuseikkailun paras!

Makuseikkailu järjestettiin nyt toista kertaa, ja se houkutteli neljän päivän aikana noin 3 000 kävijää. Tapahtumaa kehitetään, kasvatetaan ja kansainvälistetään kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Mukana Makuseikkailussa 2023 olivat Terwa Food Truck, ChocoSomnia, Hagia Sofia, Ravintola Lasaretti, Ravintola Torilla, Kummeli Bistro & Bar, Tähtitornin kahvila, Kise Bar & Kitchen, Magnolia Coffee & Bakery, Zivago sekä Hailuodon Panimon MallassaunaLue lisää syksyn 2023 Makuseikkailusta tästä artikkelista.

Lämpimät kiitokset kaikille Makuseikkailun osallistujille – kävijöille sekä ravintoloiden ja kahviloiden henkilöstölle maistuvien annosten takana. Ympäri mennään, yhdessä syödään Makuseikkailun merkeissä myös ensi syksynä. Ennakkoilmoittautuminen ravintoloille ja kahviloille on jo auki.

Ravintolat ja annokset

Suolaista ja makeaa, lounasaikaan tai iltasella, keskiviikosta lauantaihin! Makuseikkailu-annoksilla voit käydä herkuttelemassa useampana päivänä. Tarjolla on monipuolisia, upeita makuja!

Ehkä maailman paras mustikkapiirakka

Ehkä maailman paras mustikkapiirakka

Tähtitornin kahvila, Linnansaari 1

Voittaja-annos 2023!

Itsepoimituista mustikoista leivottu piirakka (gluteeniton, laktoositon) tarjoillaan vanhanajan vaniljajäätelön (gluteeniton, vähälaktoosinen) ja kahvin/teen kanssa. Jos saavut koirakaverin kanssa, kuuluu annokseen myös itse kehitetty, suomalaisesta sian ja naudanlihasta valmistettu Koiranjäätelö (laktoositon, gluteeniton, suolaton ja sokeriton).

Makean kirpsakka suklaaelämys

Makean kirpsakka suklaaelämys

ChocoSomnia, Hallituskatu 30

Macaron ja leivos sekä kahvi/tee samassa annoksessa! Makean kirpsakkaan suklaaelämykseen kuuluu suklainen deluxe-macaron kultahipuilla (laktoositon, saattaa sisältää jäämiä gluteenista) sekä lemon curd -sitruunaleivos (saattaa sisältää jäämiä pähkinästä). Palanpainikkeeksi voi valita kahvin tai haudutetun teen.

Mainio mezelajitelma

Mainio mezelajitelma

Hagia Sofia, Kirkkokatu 2

Meze- eli alkuruokalajitelma sisältää tsatsikia, munakoisotahnaa ja ezme-dippiä sekä leipää. Turkin mausteiset maut yhdistyvät puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin; esimerkiksi herkullinen lavash-leipä valmistetaan utajärveläisistä jauhoista. (laktoositon, sopii kasvissyöjälle)

Kesäinen kalaburger

Kesäinen kalaburger

Kummeli Bistro & Bar, Kajaaninkatu 17

Annoksessa on Oulujärven haukea, raikasta limeaiolia, tuoretta salaattia ja mummonkurkkua. (laktoositon, voidaan valmistaa myös gluteenittomana)

Kuhaceviche

Kuhaceviche

Ravintola Torilla, Saaristonkatu 4

Annoksessa on kuhaa Oulujärveltä, Koillismaan rieskaa ja yrttituorejuustoa. (laktoositon, voidaan valmistaa myös gluteenittomana)

Bursa

Bursa

Terwa Food Truck, Raatintie 7 (Kuusisaari)

Mehevä burgeri naudanjauhelihapihvillä tai vegepihvillä sekä coleslaw-salaatilla, pikkelöidyllä punasipulilla sekä asiakkaan valinnan mukaisella soossilla. (maidoton, laktoositon)

Hurmaava lohipastramileipä

Hurmaava lohipastramileipä

Ravintola Lasaretti, Kasarmintie 13 B

Annoksen muodostavat Calastan pintasavustettu lohi, Pulla-Pirtin saaristolaisleipä sekä Kasvishovin punasipuli ja villisuolaheinä. (laktoositon)

Chevre burger

Chevre burger

Kise Bar & Kitchen, Pakkahuoneenkatu 12

Talon 100 % naudanlihapihvistä, vuohenjuustosta, suolakurkusta, tomaatista, marinoidusta sipulista ja majoneesista koostuvan herkullisen Chevre burgerin viimeistelee raikas rucola ja makean tulinen paholaisen hillo. Annos sisältää burgerin lisäksi 2 kpl siipiä (gluteeniton) ja pienet ranskalaiset (gluteeniton).

Luonnon antimet suolaisena ja makeana

Luonnon antimet suolaisena ja makeana

Magnolia Coffee & Bakery, Torikatu 15-17 (Kauppakortteli Pekuri, 2. krs.)

Annos sisältää suolaisen ja makean pannukakun. Suolaisessa on täytteenä maistuva lohimousse, makeassa kotimaisesta kermasta valmistettua kermavaahtoa sekä kotimaisista mustikoista tehty chiahilloke. (gluteeniton, laktoositon, voidaan valmistaa myös maidottomana)

Syksyn sieniretki

Syksyn sieniretki

Ravintola Zivago, Kirkkokatu 29

Annos sisältää itse tehtyä metsäsieniraviolia, sienivaahtoa lähimetsän sienistä ja paikallisesta porkkanasta, timjamilla maustettua kaura-fraichea, tryffeliöljyä sekä vegaanista parmesaania. (vegaaninen)

Schwarzwaldin olutsuklaakakku

Schwarzwaldin olutsuklaakakku

Ravintola Mallassauna, Pikisaarentie 15

Suklaata, kirsikoita ja kermaa – siinäpä vasta lyömätön kolmikko. Hailuodon Panimon omasta Dunkkeli-oluesta valmistettu Schwarzwaldin olutsuklaakakku on saksalainen suklaaherkku, joka ei jätä ketään kylmäksi. (laktoositon)

Miten osallistun?

Lähde yksin tai ystävien kanssa herkuttelukierrokselle ja sukella edullisten, maistelukokoisten annosten makuhermoja viettelevään syleilyyn.

1. Lataa Atla – älykäs kaupunkiopas puhelimesi sovelluskaupasta tai mene osoitteeseen atla.fi. Mukana olevat ravintolat kerrotaan myös tällä sivulla, joten ilman sovellustakin voi toki seikkailla.

2. Suunnista Atlasta löytyvän Makuseikkailu-reitin avulla ravintoloihin ja kahviloihin. Reitti on suunniteltu helpottamaan kulkemista, mutta voit myös halutessasi poiketa reitiltä.

3. Nautiskele maisteluannoksia ravintoloissa. Kukin ravintola loihtii yhden 7 euron hintaisen kilpailuannoksen. Voit käydä tapahtuman aikana niin monessa ravintolassa kuin haluat.

4. Pisteytä maistamasi annos / annokset. Äänestys on auki tapahtuma-aikana klo 8-22.

5. Voittaja julkistetaan Arctic Food Labin somekanavissa sunnuntaina 3.9. Seuraa meitä siis Instagramissa ja Facebookissa.

Makuseikkailu on osa Arctic Food Lab -kulttuuriohjelmaa

Arctic Food Lab on ohjelmakokonaisuus, joka esittelee Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulun ja pohjoisen Suomen taivaan alla kasvaneita ainutlaatuisia raaka-aineita sekä arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteemme. Tavoitteenamme on tarjota paikallisille ja kansainvälisille vieraille unohtumattomia Arctic Food Lab -elämyksiä, joita ei voi kokea missään muualla.

Tule ja ihastu puhtaudella ja herkullisuudella hurmaaviin, huolella pohjoisen Suomen raaka-aineista valmistettuihin maisteluannoksiin.

Makuseikkailu on myös osa Oulun Päivät -kokonaisuutta.

www.arcticfoodlab.fi

Instagram: arcticfoodlab

Facebook: Arctic Food Lab

vihreä arctic food lab -leima