fbpx

Teoshaku ARToulu-taidealueelle on avattu

3.4.2024 | TIEDOTTEET, UUTISET

Ouluun syntyy Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 uusi ARToulu-taidealue. Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n hankkeessa taide tuodaan asuinalueille ja luontoon – ihmisten keskelle osaksi elävää kaupunkikulttuuria. Taide pulpahtelee ja yllättää paikoissa, joissa sitä ei ajattele kohtaavansa.

Kymmenet ympäristöön sijoitetut taideteokset muuttavat Oulujoen suiston kaupunginosat omaleimaiseksi taidealueeksi. Tavanomainen arjen ympäristö voi muuttua kiinnostavaksi ja erityiseksi, kun taiteen annetaan rönsytä kaupunkitilassa. Alue kattaa Oulun keskustan, Pikisaaren, Hietasaaren, Toppilansaaren, Toppilansalmen, Meri-Toppilan ja Tuiran kaupunginosat. Taidealueen teokset ovat esillä koko elinkaarensa ajan ja toivottavasti monet niistä ilahduttavat asukkaita ja vierailijoita vielä pitkään kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen.

Taidealueen teokset valitaan visuaalisen alan ammattitaiteilijoille suunnatun avoimen haun perusteella. Haku on avoinna 12.8.2024 asti ja siihen voivat osallistua taiteilijat Suomesta sekä suomalaisissa residensseissä työskentelevät taiteilijat muualta Euroopasta.

Painotus omaperäisissä ja yllätyksellisissä ratkaisuissa

Taidealueen toivotaan heijastavan visuaalisen taiteen monimuotoisuutta. Teosten valinnassa painotetaan omaperäisiä ja yllätyksellisiä ratkaisuja, joissa taide tulee osaksi ympäristöä. Osa teoksista voi myös olla esimerkiksi performanssitaidetta, osallistavaa yhteisötaidetta tai äänitaidetta. Ajatuksena on, että osan teoksista syntyyn pääsevät myös asukkaat vaikuttamaan ja osallistumaan.

Taidealueen teoskokonaisuuden valitsevat kuraattori Satu Oksanen, kuvataiteilija ja kuraattori Anna Ruth sekä mediataiteilija ja julkisen taiteen taideasiantuntija Leevi Lehtinen.

Lisätietoja ja hakuohjeet taiteilijoille: https://artoulu.fi/taidealue/

ARToulu-taidealue somessa:
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550558952821
Instagram: https://www.instagram.com/artoulu2026/

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter