fbpx

Arctic Food Lab - pohjoisia makuja ja elämyksiä

Ruoka ei ole vain ravintoa, sen avulla tuotetaan elämyksiä ja osoitetaan vieraanvaraisuutta. Arctic Food Lab on Oulu2026-alueen yhteinen tuotemerkki, joka kertoo puhtaasta arktisesta luonnosta ja siellä kasvaneista raaka-aineista, jotka jalostetaan paikallisella osaamisella korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Arctic Food Lab tukee kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteiden toteutumista.

 
Verkostossamme on  mukana jo yli 70 toimijaa

Ajankohtaista

Uutiskirje

Haluatko pysyä kartalla Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 – juhlavuoden valmisteluista paikallisen ruoan osalta? Tilaa uutiskirjeemme!

Lempireseptejä Euroopan kulttuuripääkaupunki-
vuotta varten

 

 

Mikä tekee lempireseptin? Helppous. Muunneltavuus. Maukkaus. Miksi siihen tarttuu aina uudelleen ja uudelleen?

Lempiresepti on voinut tarttua mukaan lapsuudesta, ystävältä, reissuilta – muotoutua vuosien varrella. Lempiresepti on kuin vanha ystävä, joka ei petä koskaan.

Osana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden Arctic Food Lab -kulttuuriohjelmaa toteutamme ruokakirjan, joka esittelee vuodenkiertoa, ruokatapahtumia, ihmisiä sekä lempireseptejä pohjoiselta alueeltamme. Ruokakirja valmistuu kulttuuripääkaupunkivuodeksi ja tulee olemaan hieno tuliainen esimerkiksi kulttuuripääkaupunkivuoden matkailijoille.

Kerro meille lempireseptisi ja siihen liittyvä tarina. Se voi päätyä mukaan kulttuuripääkaupunkivuoden Oulu2026-ruokakirjaan tai julkaistavaksi Arctic Food Lab ja Oulu2026-markkinoinnissa. Voit hyödyntää resepteissä myös Arctic Food Lab-yritysten tuotteita, jotka ovat todennetusti paikallista. Yritykset ja tuotteet löydät täältä.

Lempireseptien keruu on avoinna Arctic Food Lab – sivustolla ja herkullisimpia reseptejä palkitaan ajoittain Arctic Food Lab-tuotepalkinnoilla.

 

 

Paistettuja muikkuja

Arctic Food Lab — verkosto

Pohjoisen Suomen lyhyt mutta intensiivinen kesä kypsyttää paikallisen keittiömme raaka-aineet. Arctic Food Lab on ohjelmakokonaisuus, joka tuo esiin Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulun ja pohjoisen Suomen taivaan alla kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Haluamme tarjota paikallisille ja kansainvälisille vieraille Arctic Food Lab -elämyksiä, joita ei voi kokea missään muualla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
Puh. 0400 163 987

Näillä kriteereillä pääset mukaan:

  • Tuote tai annos on tehty Oulu2026-alueella, esimerkiksi elintarvike, ravintolan ruokalistan ruokalaji tai nimikkomenu
  • Tuotteen tai palvelun valmistuksessa on käytetty pääosin alueen omia raaka-aineita
  • Tuote edistää osaltaan kestävän ja ilmastoystävällisen kehityksen periaatteita tuotanto-, pakkaus- ja jakeluprosessin eri vaiheissa
  • Tuotemerkin saanut toimija jakaa Arctic Food Lab -arvot: rohkeus, reiluus ja vastuullisuus
  • Tuotemerkin saaneeseen tuotteeseen tai palveluun voi liittyä tarina
  • Tuotemerkin lisäksi tuotepakkauksessa tai ruokalistassa voidaan kertoa lyhyesti Arctic Food Lab -tuotemerkistä ja pohjoisesta ruokakulttuurista
  • Poikkeustilanteissa kriteereistä voidaan neuvotella.

Tuotemerkin käyttö on maksutonta. Käytöstä laaditaan sopimus Oulun kulttuurisäätiön ja yrityksen välillä. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen yritys saa painokelpoisen Arctic Food Lab-tuotemerkin käyttöönsä.

 

Tulevat ruokaverkoston tapaamiset ja Arctic Food Cornerit

Hei ruoka-alan yrittäjät ja alan toimijat! Täältä löydät mielenkiintoisia tilaisuuksia ja tapahtumia, jonne olet lämpimästi tervetullut. Tutusti tuleviin tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan!

Uutiset