fbpx

Materiaalit

Kerrotaan yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupungin ilosanomaa ja tehdään kulttuuri-ilmastonmuutosta!
Sivuilla olevat materiaalit ovat vapaasti käytettävissä ja hyödynnettävissä.

Kuvia

Henkilökuvat ja kuvituskuvat ladattavissa kuvapankista. Mainitsethan käytön yhteydessä kuvaajan nimen ja Oulu2026.

Oulu2026™-logoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Logon käyttöön liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä viestintätiimiin.


Oulu2026-esittelysetti

Esittelysetit ovat vapaassa käytössä.

Lataa yleisesitys suomeksi (pdf)
Lataa yleisesittely englanniksi (pdf)

Oulu2026-esitteet

Esitteitä voi tarvittaessa tulostaa (Oulu2026 Esite suomi, eng) tai pyytää Oulu2026-viestinnästä.

Oulu2026-esittelyteksti
(keskeiset asiat pdf)

Pidempään esittelyyn kannattaa tutustua. Kuvauksessa on esitelty muun muassa teemat ja tavoitteet. Lue kuvaus Mistä on kyse -sivulta

Hissipuhe – mitä kerromme lyhyessä ajassa

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kaupunki ja koko pohjoinen Suomi täyttyvät tulevien vuosien aikana kulttuurista, taiteesta ja tapahtumista. Pohjoinen Suomi nousee maailmankartalle ennennäkemättömällä tavalla,
kun suomalaiset ja kansainväliset kulttuuriosaajat luovat uutta kaupungeissa, maalla ja luonnossa. Kyseessä on usean vuoden matka, joka huipentuu vuoteen 2026.

Laajasta kulttuuriohjelmatarjonnastamme nousee esiin kolme teemaa, villisti kaupunki, vastakohtien voima ja rohkeasti reunalla, joista jokaiseen sisältyy kiehtovia tuotantoja, tapahtumia, teoksia ja elämyksiä.

Se, mikä tekee Oulusta ja pohjoisesta Suomesta ainutlaatuisen, tulee olemaan kansainvälinen myyntivaltti myös tulevaisuudessa. Meillä on niin paljon tarjottavaa maailmalle: puhdas luonto, sauna, pohjoinen identiteetti, ruokakulttuuri, kaamos ja yöttömät yöt.

Luovuutta uhkuva kaupunki houkuttelee vierailijoita ja pitää kiinni asukkaistaan, joten kulttuurin avulla voidaan lisätä elinvoimaa alueelle. Asukkaat hyötyvät monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, elävästä kaupungista ja uusista kulttuurikeskuksista.

Tule mukaan kulttuuri-ilmastonmuutokseen! Tehdään yhdessä Oulusta ja koko pohjoisesta Suomesta parempi paikka elää ja rakastaa.

Oppaasta vinkkejä kestävään tapahtumatuotantoon

Tapahtumien ekologiseen kestävyyteen kannustava opas löytyy Oulu.com-sivustolta. Digitaalisessa oppaassa on ohjeistusta tapahtumatuotannon eri osa-alueisiin ja vinkkejä tapahtuman ympäristöystävällisiin järjestämistapoihin sekä tapahtumissa tehtyjen innovaatiotestausten esittelyä ja tuloksia.