fbpx

Nuoret kulttuuri-ilmastonmuutoksen tekijöinä keskustelu: Pöhinää Ouluun!

15.9.2021 | UUTISET

15. syyskuuta vietetään kansainvälistä demokratian päivää ja Sitra käynnistää yhteistyössä Erätauko-säätiön kanssa Demokratiahaasteen kirjastoille. Haasteen tavoite on tuoda Erätauko-keskustelumenetelmää entistä tutummaksi Suomen kirjastoille ja auttaa kirjastoja hyödyntämään Erätaukoa lakisääteisen demokratiatehtävänsä toteuttamisessa. Oulun pääkirjasto otti varaslähdön haasteeseen ja järjesti Nuoret kulttuuri-ilmastonmuutoksen tekijöinä -keskustelun yhteistyössä Oulu2026:n kanssa.

Viisi oululaista nuorta kokoontui keskustelemaan, miten nuoret toimivat kulttuuri-ilmastonmuutoksen tekijöinä. Keskustelua veti Hanna Jakku.

Nuoret keskustelemassa kirjastossa

Nuoret korostivat, että kulttuuripääkaupunki on hieno asia ja sen pitäisi näkyvä kuntalaisten arjessa tapahtumina ja osallistumisena. He ehdottivat, että kaupunki tarjoaisi esimerkiksi tiloja asukkaiden omille näyttelyille ja esityksille.

Nuorten selkeä viesti oli, että kaupunkilaisten pitäisi kokea omistavansa kulttuuripääkaupunkitittelin ja jokaisen pitäisi olla oikeutettu osallistumaan juuri siten, kuin itse toivoo. Nuorille toivottiin valtaa ohjelmien suunnitteluun ja toteutukseen, jotta kokonaisuudesta saadaan nuorten juttu.

Nuoret toivovat pöhinää kaupunkiin. Alla nuorten hienoja ideoita, miten Ouluun voisi saada elämää ja kulttuuria kaikille. Nuorten ideat otetaan mukaan Oulu2026-ohjelmasuunnitteluun.

  • Kadut voisi sulkea liikenteeltä ja antaa tilaa ravintoloille. Ravintoloiden terasseille enemmän elävää musiikkia. Annetaan mahdollisuuksia nuorille taiteilijoille.
  • Torilla voisi olla taidemarkkinat, jossa kuka vaan voisi myydä tuotteitaan.
  • Jokaiselle koululaiselle jotain arjesta poikkeavaa vuosittain. Olisi hyvä, että lapset pääsisivät lähtemään ja kokemaan.
  • Kulttuuria laitakaupungeille, esimerkiksi taidepolkuja metsiin ja muraaleja seiniin.
  • Koulut, asukastuvat ja muut alueella toimivat voisivat tehdä itse ympäristötaidetta, jos heille annetaan resurssit.
  • Julkaistaan dokumentteja Oulun kulttuurielämästä, ihmisten omina tarinoina.
  • Oulu2026 voisi mahdollistaa nuorille mahdollisuuden tuottaa kulttuuritapahtumia.
  • Teatterin taakse ulkoilmateatteri ja puistoihin leffoja

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter