fbpx

Toukokuisena torstaina keskustelua verkossa: Oulu2026, Oulun yliopisto ja Factum-hanke kutsuvat Bauhaus-verkkokeskusteluun

7.5.2021 | TAPAHTUMAT, UUTISET

Keskustelun aihe: Alvar Aallon Siilon kunnostus ja sitä ympäröivä asuinalue

Aika: 20.5.2021 klo 10-11:30

Oulun kaupunki ja Oulu2026-hanke järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston ja Factum Foundationin kanssa Uusi eurooppalainen Bauhaus –verkkokeskustelun torstaina 20.5., jossa yhden rakennuksen tarinan kautta etsitään yhdessä uusia ratkaisuja tulevaisuuden asumiseen ja asuinalueiden kauneuden elvyttämiseen. Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1931 valmistunut Siilo sijaitsee Oulun Toppilan kaupunginosassa.

Toppila sai 1990-luvun laman aikana huono-osaisen kaupunginosan maineen. Oulun kaupunki myi Siilon ja noin 1 400 neliön tontin Factum Foundation -säätiölle ja Skene Catling de la Peña -arkkitehtitoimistolle syksyllä 2010.

Keskustelussa ovat mukana muun muassa Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen, Factum Foundationin Adam Lowe ja Charlotte Skene Catling, Oulun yliopiston professori Janne Pihlajaniemi. Keskustelussa pääsevät ääneen myös kaikki osallistujat yhteisten keskustelujen kautta. Erilaisten näkökulmien kohtaaminen rikastaa merkityksien ja ratkaisujen syntymistä, avaa uusia mahdollisuuksia asuinalueiden suunnitteluun yhdessä asukkaiden ja asiantuntijoiden kesken.

Keskustelun tavoite on sovittaa innovatiivisella ja rakentavalla dialogilla yhteen eri näkökulmia ja tukea Siilon kehittämistä Oulun ja oululaisten ylpeyden aiheeksi. Samalla Siilon kautta voidaan tutkia rakennettuun ympäristöön liittyvien merkityssisältöjen muodostumista ja muutosta. Rumasta kauniiksi, kotiseutuhäpeästä kotiseuturakkauteen. Kulttuuri on aina vuorovaikutusta, jossa syntyy uusia merkityksiä.

Euroopan unionin aloite uudesta eurooppalaisesta Bauhausista yhdistää ympäristön kannalta kestävällä tavalla taidetta, kulttuuria, sosiaalista osallisuutta, tiedettä ja teknologiaa tulevaisuuden asumisen ja asuinympäristöjen suunnittelussa. Aloitteella halutaan etsiä innovatiivisia ratkaisuja monisärmäisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin yhdessä luoden ja suunnitellen.

Tervetuloa seuraamaan ja keskustelemaan eurooppalaisesta Bauhaus -aloitteesta, Alvar Aallon Siilosta sekä Oulun kaupungin tulevaisuudesta! Keskustelu järjestetään suomeksi.

Osallistuminen vaatii ilmoittautumisen: https://www.lyyti.fi/reg/Oulun_kaupungin_jarjestama_Uusi_eurooppalainen_Bauhaus_verkkokeskustelu_9572

Keskustelun Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille edeltävänä päivänä.

Lisätietoja:

Piia Rantala-Korhonen, Oulu2026-hankejohtaja, 044 703 1116

Santeri Koppelo, kansainvälisten asioiden harjoittelija, 040 352 4928

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles