fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Oulun Olutseura ry

2.11.2022 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Jari-Pekka Haataja ja Rosa Uusitalo

Jari-Pekka Haataja ja Rosa Uusitalo toivottavat kaikki 18 vuotta täyttäneet oluista kiinnostuneet henkilöt tervetulleiksi mukaan Oulun Olutseuran toimintaan.

Tämän viikon kulttuuripersoonamme, tai pikemminkin kulttuuriseura, on Oulun Olutseura ry. Olutseura on toiminut pohjoissuomalaisen olutkulttuurin puolesta jo yli 30 vuotta. Oulun Olutseura on perustettu 1989 ja se on yksi Suomen suurimpia ja aktiivisimpia olutseuroja. Kulttuurikysymyksiimme vastavat  tällä kertaa yhdessä seuran puheenjohtaja Rosa Uusitalo ja varapuheenjohtaja Jari-Pekka Haataja.

Rosa ja Jari-Pekka kertovat seuralle kuuluvan hyvää. Jäsenkortin kuluvalle vuodelle lunastaneita on parisen sataa ja jäsenet asuvat pääsääntöisesti Oulun alueella, mutta kauempanakin majailevia kuuluu seuraan.

Seurassa puuhastellaan oluen valmistamisen ja maistelun parissa, retkeillään oman kaupungin alueella ja kauempana sekä järjestetään muun muassa biljardi- ja keilausturnauksia. Rosa ja Jari-Pekka kertovat, että yhdistyksen jäsenet viestittelevät ahkerasti yhteisissä WhatsApp-ryhmissä ja kirjoittavat arvioita älypuhelinten olutsovelluksiin.

–Aina jostain paikallisesta pubista löytyy seurakaveri.

Oulun Olutseura edistää, tukee ja kehittää olutkulttuuria Pohjois-Suomessa. Seuran toimintaan pääsee mukaan kaikki 18 vuotta täyttäneet alueen olutkulttuurista ja siihen liittyvästä toiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Seura järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina seura järjestää kaikille avoimen jäsenillan oululaisessa olutravintolassa. Jäseniltojen ohjelma vaihtelee ja seura järjestää myös retkiä niin lähelle kuin kauemmaskin.

–Järjestämme suomalaisen saunan päivän retkeä, suomalaisen oluen päivän tapahtumia, talkoita Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa, panimo- ja ruoanlaittokursseja sekä olutmaisteluita. Pyrimme siis pitämään toimintaamme vireänä ympäri vuoden ja toimintakalenterimme on nähtävissä Oulun Olutseuran nettisivuilla.

Kulttuuri-ilmastonmuutoksen merkitys seuralle

Parivaljakko kertoo Oulun seudun olevan elinvoimainen alue paikallisille yrittäjille, kuten pienpanimoille ja käsityöläisoluita tarjoaville ravintoloitsijoille.

–Oulussa on paljon pienpanimoita suhteutettuna koko maan tasolla, mutta paikallisten oluiden yhdistäminen paikalliseen lähiruokaan ja yhteismarkkinointi voisi olla yksi kehityskohteista.

Millaista on toimia kulttuurin alalla Pohjois-Suomessa?

Oulussa on mielestämme kohtuulliset edellytykset toimia olutkulttuurin alalla. Esimerkiksi Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Oulussa Elokuun lopussa.

Miltä Oulu 26 alueella näyttää ja tuntuu vuonna 2026?

Seuramme toiminta jatkuu vireänä ja pyrimme kehittämään toimintaamme ahkerasti. Mielellämme olisimme mukana myös kulttuuripääkaupunkitapahtumassa. Oulu2026 -nimikko-olut olisi hieno lisä kulttuuritarjontaan.

Mitä kulttuuri teille merkitsee?

Monet kulttuuritapahtumat ovat ennen kaikkea sosiaalista toimintaa. Musiikki, erilaiset sanataide-esitykset ja muun muassa erilaiset performanssit ravintoloissa sopivat yhdessä nautittavaksi hyvän oluen, ruoan ja seuran kanssa.

Miten Oulu voi parantaa kulttuurin tuottajien tai käyttäjien asemaa?

Esimerkiksi kaupungin virallisiin tilaisuuksiin, joissa on ruoka- ja juomatarjoilua, viinin rinnalle otettaisiin paikallisia pienpanimotuotteita. Erilaisille ruoille sopivia olutlaatuja on hyvin tarjolla. Samalla voidaan korostaa paikallisuutta myös tätä kautta. Viini ei meillä kasva, mutta ohra kasvaa ja vierre käy.

Oulun Olutseura ry toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaan! 


Oulun Olutseura ry

Aiemmat kulttuuripersoonat

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter