fbpx

Oulu2026-hakukirja julkistetaan! Tule mukaan juhlaohjelmaan 22.4. klo 18.

14.4.2021 | UUTISET

julkistusbanneriOulu on tehnyt jo usean vuoden ajan matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Mukaan on lähtenyt 32 kuntakumppania eli laajat pohjoisen hartiat tavoittelevat arvostettua asemaa. Euroopan kulttuuripääkaupunkikisa ratkeaa 2. kesäkuuta, kun kansainvälinen raati ilmoittaa, kuka kolmesta suomalaisesta hakijakaupungista voittaa.  

Torstaina 22.4. on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua 100-sivuisen hakukirjan sisältöihin ja kuulla, millä eväillä kisa pyritään voittamaanHakemus julkistetaan kaikelle kansalle torstaina klo 18 juhlaohjelmassa, joka tulee nähtäville Mun Oulu -kaupunkimediaan ja Oulun kaupungin Youtube-kanavalle.  

”Nyt paljastetaan kaikki! Avaamme Oulun hakemuksen helmiä upeiden vieraiden ja keskustelun kautta”, kertoo Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen. 

Miten kulttuuri-ilmastonmuutosta on tehty ja mitä kulttuuripääkaupungin asema toisi tullessaanOhjelmassa kerrotaan hakumatkasta, hakemuksen sisällöstä, pohjoisuudesta ja kaupunkikulttuurista. Keskustelemassa ovat mukana sanataiteilija Timo Harju, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio, ilmakitaristi Aapo Rautio, Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti, Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovesi ja Oulu Safaris operatiivinen johtaja Janne Soini. Ohjelma aloitetaan oululaisittain ilmakitarashowlla ja päätetään kauniisti upean oululaisen Lanain musiikilla. Kumppanikunnatkin ovat mukana iloisilla tervehdyksillään. Tervetuloa mukaan! 

Mitä sinä haluaisit tietää – lähetä kysymyksiä ennakkoon!  

Onko jokin asia, jonka haluat tietää kulttuuripääkaupunkihankkeesta tai Oulu2026:n toiminnasta? Ohjelmaan voi lähettää kysymyksiä ennakkoon sähköpostilla: oulu2026@ouka.fi 19.4. saakka. Kysymyksiin vastataan lähetyksen aikana ja Oulu2026:n sosiaalisen median kanavissa. Lähetyksen aikana voi kommentoida ja kysyä Youtubessa ja Oulu2026-kanavissa. 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter