fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Iina Palokangas

19.1.2022 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Kuvassa muusikko Iina Palokangas kitaran kanssa keltaisen seinän edessä

Viikon kulttuuripersoonamme on Iina Palokangas, oululainen laulaja-lauluntekijä, musiikinopettaja ja kulttuurituottaja. Lauluntekijämusiikki on lähellä Iinan sydäntä hänen oman suomenkielisen musiikkinsa kautta, mutta myös hänen järjestämänsä laulaja-lauluntekijöiden musiikkiin keskittyvän Taustatarinaklubin kautta. Iina paluumuutti Ouluun  kohta kuusi vuotta sitten opiskeltuaan muusikoksi Helsingissä. “Alunperin minut toi takaisin yliopistopaikka musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa, sittemmin on ollut helppo keksiä monta muutakin syytä jäädä.” Iina kertoo.

 

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu, Iina?  

Oulussa on tehty ja tehdään korkealaatuista kulttuuria sekä kulttuurikasvatusta. On hienoa, että saamme oman juhlavuotemme.

 

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?  

Yhteisöllisyyden merkityksen tunnustamista. Toivottavasti kulttuuripääkaupunkivuosi luo ennennäkemättömiä siltoja tekijöiden, tilaajien, yleisöjen ja yhteisöjen välille.

 

Millaisena näet Oulun tällä hetkellä? 

Oulu on rauhaa ja välittömyyttä, mitä parhain ympäristö luovalle työlle. Ainakin itselleni tuo valtavasti tilaa ja aikaa se, että olemme täällä hieman etäämmällä raskaan sarjan kulttuuriskenettelystä. Tämä toki tarkoittaa sitä, että luodaksemme esimerkiksi musiikintekijöiden kollegiaalisia yhteisöjä, meidän pitää Oulussa tehdä tietoisesti töitä niiden rakentumiselle. Toivon, että kulttuuri-ilmastonmuutos auttaa myös taiteilijoita löytämään toisiaan.

 

Millä tavoin vietät vapaa-aikaasi? 

Viime vuodet olen tehnyt tiiviisti ensimmäistä levyäni. Etenkin nyt pandemia-ajan sulkujen jälkeen kaipuu kaiken kulttuurin äärelle on ollut kova. Erityisesti teatteri ja kuvataide puhuttelee ja luo dialogia omaan musiikkiin.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  Miten uskot kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen? 

Toivottavasti Oulu näyttää, tuntuu ja on juhlavuotenaan yhdenvertainen, moninainen ja moniääninen.

Odotan innolla, kuinka kulttuuripääkaupunkivuosi näkyy alueen kouluissa. Uskon, että vuosi rakentaa myös tulevaisuuden kulttuurintekijöille identiteettiä pohjoisesta osaamisesta ja mahdollisuudesta rakentaa uraa Pohjois-Suomesta käsin.

 

Kuva: Moona Mikkola

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter