fbpx

Kuumat saunakeskustelut

Pehkolanlammen perinteisessä saunassa järjestetään keskusteluja paikallisten ja eurooppalaisten vieraiden kanssa nykyisistä konflikteista ja etsitään niihin ratkaisuja. Pehkolan saunan lauteilla on yli 40 vuoden aikana käyty lukuisia keskusteluja, joihin on osallistunut maineikkaita tutkijoita, taiteilijoita ja poliitikkoja. Nyt käytävien keskustelujen aiheet liittyvät kulttuuri-ilmastonmuutokseen ja Euroopan haasteisiin.

Saunakeskustelut käydään käyttäen Sitran kehittämää Erätauko-keskustelumenetelmää. Tavoitteena on oppia käymään keskusteluja vaikeistakin asioista rauhanomaisin keinoin. Keskustelujen jälkeen ajatukset nauhoitetaan ja julkaistaan Kuumat saunakeskustelut -podcastina. Tervetuloa kuulolle!

Jakso 1:

Voiko kisailijoista tulla yhteistyökumppaneita, millaiset jäljet pandemia jättää kulttuurikentälle, selviävätkö pienet toimijat ja totummeko enää kosketukseen? Muun muassa näitä pohtivat kolme kovaa Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelistä kisannutta johtajaa Piia Rantala-Korhonen, Perttu Pesä ja Sari Kaasinen.

Ensimmäinen jakso Spotifyssa

Jakso 2:

 Oulun yliopistokampuksen siirtäminen Keskustaan, uhka vai mahdollisuus?

Oulun yliopistokampuksen mahdollinen siirtyminen keskusta-alueelle herätti paljon keskustelua sekä mielipiteitä puolesta ja vastaan Kuumissa Saunakeskusteluissa. Onko Oulun keskustan elvyttämisen ehtona yliopistokampuksen siirto Raksilaan? Vaikuttaisiko kampuksen siirtäminen opiskelijoiden taloudelliseen tilanteeseen ja kiinnostaako tutkijoita yliopiston sijainti vai onko tutkimuksen taso se, joka ratkaisee? Esille nousee myös monia näkökulmia sekä tarpeita ja ideoita keskustan kehittämiselle. Asiaan perehtyneet Pekka Kess, Jouko Niinimäki, Teemu Virtanen ja Leena Vuotovesi keskustelivat muun maussa näistä aiheista Kuumissa Saunakeskusteluissa.

Kuuntele jakso 2 Spotifyssa