fbpx

Arctic Food Lab on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki

8.12.2021 | ArcticFoodLAb, Rohkeasti Reunalla, UUTISET

Ruoka on arjen ja juhlan kulttuuria, joka koskettaa meitä kaikkia ja kiinnostaa laajasti. Arctic Food Lab on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki.

Artic Food Lab

 

Oulu2026 tarjoaa matkailijoille ja alueen asukkaille aitoja, paikallisia ruokakokemuksia, joita ei voi kokea muualla. Arctic Food Lab on Oulu2026-kulttuuriohjelman kokonaisuus, joka esittelee pohjoisen intensiivisen kasvukauden raaka-aineita ja pohjoista ruokaperinteitä. Ohjelmaan kutsutaan mukaan kaikki ruoka-alan toimijat, olipa kyseessä pieni tai iso toimija, tuottaja tai vaikka ravintoloitsija.

”Arctic Food Lab näyttää, mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa paikallisella osaamisella korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Lähiruoka tukee kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteiden toteutumista”, kertoo Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Arctic Food Lab -tuotemerkki takaa, että kyseinen tuote on valmistettu alueella ja pääasiassa paikallisista raaka-aineista. Tuotemerkkiin voi tulevaisuudessa törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa.

”Kyseessä voi olla esimerkiksi elintarvike tai ravintolan ruokalistan ruokalaji, kunhan valmistuksessa on käytetty pääosin alueen omia raaka-aineita ja valmistettu alueellamme.”

Tuotemerkin käyttö perustuu Oulun kulttuurisäätiön ja yrityksen väliseen sopimukseen.

Oulu2026-kulttuuriohjelmaa toteuttaa Oulun mukana 32 muuta pohjoisen Suomen kuntaa. Kulttuuriohjelma käynnistyy vähitellen ja tihenee kohti vuotta 2026.

Tutustu Arctic Foodlabiin www.oulu2026.eu/arcticfoodlab

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter