fbpx

Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää vietetään lauantaina 14.5.2022

10.5.2022 | Rohkeasti Reunalla, TAPAHTUMAT, UUTISET

Banner image of folk music and folk dance day may 14th

Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää juhlitaan lauantaina 14.5.

Kansanmusiikin ja kansantanssin päivä on Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen (KEK) hanke alan näkyvyyden kasvattamiseksi. Tämä kansanmusiikin ja kansantanssin alan oma päivä järjestetään vuosittain toukokuussa, tänä vuonna kansalaisia kannustetaan jakamaan kuvia ja videoita eri tapahtumista someen.

Kansanmusiikin päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin Alfred Kordelinin säätiö antoi tukea KEK:ille kansanmusiikin merkkipäivän luomiseksi. Seuraavana vuonna päivä laajennettiin koskemaan koko kansanmusiikin ja kansantanssin alaa ja järjestettiin äitienpäivää edeltävänä torstaina

Lue lisää: KEK, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus 

Oulu 2026 projekti – Kylien kansanlaulut (Village Anthems)

Vuonna 2026 jalkaudumme yliin – ja mitä mieleenpainuvimmalla tyylillä! Kyläjuhlilla pidetty suomalaisen kansantanssin pikakurssi saattaa sekin olla unohtumaton kokemus, mutta todennäköisimmin kävijän mieleen jää oululaisen kansanmusiikkiryhmä Rällän kylälle säveltämä ikioma kansallislaulu, joka soitetaan aina sopivan tilaisuuden tullen.

“Toivomme myös että voisimme muuttaa kansanmusiikin, monille joskus vähän yksipuolista ja jopa tylsää, mielikuvaa kiinnostavaksi ja musiikillisesti rikkaaksi eläväksi perinnöksi. Kolmanneksi toivomme, että tämä 2026-vuosi toisi pysyviä muutoksia kaupunkimme ja maakuntamme kulttuurielämään ja jäisi semmoinen hyvä tekemisen meininki päälle pitkäksi aikaa.”, toteaa trio.

Rällä-yhtye tulee vierailemaan viidessä Oulu2026-alueen kylässä sekä viidessä muussa Euroopan syrjäseutujen kylässä, joista jokainen on käynnistämässä omaa kulttuuri-ilmastonmuutostaan. Jokainen kylä saa oman juhlansa ja nimikkolaulun, joka pohjautuu paikallisiin tarinoihin, historiaan ja tulevaisuuden visioihin. Lue lisää Rällästä

Tutustu Rohkeasti Reunalla -ohjelmateemaan

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter