fbpx

Rohkeasti Reunalla

kuvassa nainen seisoo selkä kameraan lautalla talvella

Täytyy olla rohkea asuakseen täällä. Rohkeutta on myös pakata ja lähteä ja aloittaa uusi elämä toisaalla.

Vielä enemmän rohkeutta vaatii jäädä ja yrittää muuttaa asioita kaukana kaikesta, Euroopan reunalla. Täällä kohtaamme vaikuttavan luonnon, äärimmäisen ilmaston ja sen muutoksen, valtavat etäisyydet ja villin maiseman avaruuden, liiallisen valon ja liiallisen pimeyden.

Vain harvat Euroopassa ovat valmiita elämään äärimmäisten vaikeuksien ja kauneuden ympäröiminä. Eurooppa on kuitenkin paljon muutakin kuin sen maantieteelliset keskukset. Haluamme, että vuonna 2026 Eurooppa innostuu reunoistaan.

Lue lisää Hakukirjasta

Teeman ohjelmalinjat

Jokaiseen pääteemaan liittyy useita ohjelmalinjoja, jotka kokoavat toisiinsa liittyvät hankkeet yhteen.  

Northern Vibes

Meilläpäin asiat tehdään toisin. Meillä istutaan kuumassa saunassa ja hypätään sen jälkeen avantoon. Meillä pyöräillään 25 asteen pakkasessa. Meille se on arkea, mutta useimmille muille maailman ihmisille se on ällistyttävää. Hauskanpito lumessa kätkee taakseen syvemmän viestin perinteisen elinympäristömme herkkyydestä ja katoamisesta.

Idän ja lännen välissä

Oulu etsii juuriaan ja Oulua Eurooppaan yhdistäviä reittejä. Reitit muokkaavat kaupungin identiteettiä, sen kulttuurista ja yhteiskunnallista kehitystä, ja sellaisena ne ovat tutkimisen arvoisia.

Luonnollisesti taidetta

Pohjolan sykkivät voimat – luonto ja taide. Ihmiskunnan huomio keskittyy ilmastonmuutokseen, eikä luonnon voimia voida enää ohittaa tai kieltää, asuipa sitten Oulussa tai Euroopan eteläisillä rannoilla. Haluamme korostaa Oulun alueen perinteistä luontoyhteyttä ja muistuttaa siitä, miten luonto rikastuttaa elämäämme. Samalla haluamme jakaa luonnon tuomaa innostusta myös muualle Eurooppaan.

Rohkeasti reunalla-ohjelma

Rohkeasti Reunalla -sarjassa vieraillaan kiinnostavien kulttuuritapahtumien houkuttelemina eri puolilla Oulu2026-aluetta ja etsitään paikkakunnan erityispiirteitä ja syvimpiä tuntoja.

Ohjelman käsikirjoituksesta ja tuotannosta vastaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Jakson on kuvannut ja editoinut Saha Prod.

Ajankohtaista