fbpx

Merellistä tunnelmaa upeassa ympäristössä

28.8.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb, UUTISET

Seelari tuo esille Oulun merellisyyttä.

 

Seelari on Hietasaaressa, Oulun Työväenpursiseuran satamassa sijaitseva merellinen ravintola, jonka pitkä historia ulottuu kauas. Viime kesästä asti sen toimintaa on vetäny Go Arctic oy, oululainen tapahtumatuotantotalo, jonka monipuoliseen tarjontaan kuuluu myös ravintolatoiminta.

 

“Kun Oulun Työväenpursiseura etsi uutta vetäjää Seelariin, me totesimme heti, että se on meidän paikka. Olemme toimineet ihanissa luontoympäristöissä aiemmin ja Seelari sopi mukaan vallan mainiosti. Siitä tuli osa meidän Go Arctic -elämyskahvilakonseptia”, kertoo toinen yrittäjistä, Kirsi Eskola.

 

Elämyskahvilakonseptiin kuuluvat myös Hotelli-Ravintola Liminganlahti sekä Koitelin Tunnelmatupa.

Go Arctic syntyi Eskolan istuessa viitisentoista vuotta sitten samassa kahvipöydässä toisen yrittäjän, Sipe Åqvistin, kanssa. Aluksi yritys keskittyi matkailupuolelle, mutta ajan saatossa matkailu on jäänyt pienempään rooliin, kun taas tapahtumatuotanto, ohjelmapalvelut

sekä ravintolatoiminta ovat nousseet suurempaan. Yrityksen nimi viittaa pohjoiseen sijaintiin.

 

“Paikallisuus on meille tärkeää. Pyrimme toiminnassamme siihen aitoon paikallisuuteen. Pyrimme löytämään aiheita pohjoisuudesta ja sen ainutlaatuisuudesta”, Eskola kertoo.

 

Oululaisten olohuone

 

Seelari on aina ollut Työväenpursiseuran omistama ja moni asiakkaistakin on käynyt ravintolassa vuosikausia. Eskola kertoo Seelarin olleen muutama vuosikymmen sitten suosittu oululainen menomesta, jotka kätkee sisäänsä värikkään ja menevän historian. Läpi vuosien ja nykypäivänäkin tärkeä teema Seelarin toiminnassa on merellisyys.

 

“Se merellisyys on Oulussa nykyään vähän piilossa ja se on meille sydämen asia tuoda sitä esille ja nostaa tätä paikkaa ihmisten tietoisuuteen. Tämä on kaunis ja ihana ympäristö, joka huokuu merellisyyttä ja merenkulun historiaa.”

 

Seelarin päätoimintakausi sijoittuu kesään. Päivisin tarjolla on kahvilapalveluita, iltaisin live- ja yhteislauluiltoja sekä DJ-iltoja. Eskolan mukaan tavoitteena on ollut luoda Seelarista “rento oululaisten olohuone kesäisten alkuiltojen fiilistelyyn”. Kesäsesongin ulkopuolella tiloja voi vuokrata monipuolisesti yksityistilaisuuksiin.

 

“Kärkituotteemme on ehdottomasti meidän mahtava terassi upeissa maisemissa meren äärellä.”

 

Ravintolassa on tarjolla muun muassa omassa keittiössä tehtyä pannukakkua, lohikeittoa, herkullisia suolaisia piirakoita, omaan saaristolaisleipään tehtyjä lohileipiä ja muita ravintolapäällikön loihtimia herkkuja. Juomapuolella suositaan kotimaisia ja paikallisia tuottajia.

 

“Meidän ruoka ja henkilökunta ovat saaneet hyvää palautetta, olemme saaneet luotua sellaisen tervetuloa-ilmapiirin ystävällisellä ja huomioivalla asiakaspalvelulla ja oman käden tuotteilla. Ruokatarjonnassa näkyy se, että tehdään itse ja sydämellä.”

 

Kahvila Seelari

Vastuullisuus keskiössä

 

Vuoden 2023 kesä on ollut Eskolan mukaan ensimmäinen, kun toiminta on ollut kunnolla käynnissä. Siihen nähden hän on ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin ihmiset ovat löytäneet paikalle. Vanhat asiakkaat, eli pursiseuran veteraanit, ovat kehuneet Go Arcticia alueen elävöittämisestä ja toiminnan elvyttämisestä. Yhteistyö pursiseuran kanssa on muutenkin ollut hedelmällistä.

 

“Go Arctic on verkostotoimija päätoimialallakin, jonka vuoksi yhteistyö on meille tärkeää. Yhteistyössä on voimaa.”

 

Yhteistyötä pyritään myös tekemään alueen ruokatuottajien kanssa. Vastuullisuus on yrittäjille ensisijaisen tärkeää ja se näkyy myös heidän saamissaan tunnustuksissa, Go Arctic on esimerkiksi ensimmäinen tapahtuma-alan yritys Oulun seudulla, jolla on vastuullisuussertifikaatti.

 

“Aina pyrimme näissä perustuotteissa miettimään niitä vaihtoehtoja, että miten saataisiin raaka-aineita mahdollisimman läheltä. Mahdollisuuksien mukaan haluamme suosia lähituottajia ja tehdä asioita vastuullisesti. Ne on meille sellaisia tärkeitä asioita.”

 

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter