fbpx

Makumatka kulttuuripääkaupunkiin 2026!

15.5.2023 | AFL-tapahtuma, ArcticFoodLAb, TAPAHTUMAT


Aika
: pe 9.6.2023 klo 14–17 (lähitoteutus, striimi), iltaohjelma klo 17–20 (vain lähitoteutus)
Paikka: Oulu

 

 

Ruoka-alan yritysten mahdollisuudet Oulun kulttuuripääkaupungissa 2026 – tietoa, sparrausta, kokemuksellisuutta ja verkostoitumista!
 
 

Kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 tuo Ouluun laajan ja monipuolisen kävijäkunnan eri puolilta maailmaa. Kulttuuripääkaupunkivuosi avaa mahdollisuuden elintarvikealan yrityksille tavoittaa uusia asiakkaita ja laajentaa markkinoitaan.

 
 

Makumatka kulttuuripääkaupunkiin 2026 -tapahtuma tarjoaa Pohjois-Pohjanmaalla toimiville elintarvikealan mikro- ja pk-yrityksille mm.

 

• Esimerkkejä aiemmista kulttuuripääkaupungeista – mitä muissa kaupungeissa on tehty?

• Vinkkejä tuotteiden kehittämiseen ulkomaalaisille matkailijoille
• Rahoitusmahdollisuuksista yrityksille
• Kohtaamispaikan alueelliselle yhteistyölle

• Lisäksi yrityksille tarjotaan työkaluja ja sparrausta, millaisilla askeleilla edetä palvelu- ja tuotekehityksessä kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

 

Tapahtuma järjestetään Oulussa tunnelmallisessa Villa Hannalassa pe 9.6. klo 13.30–17. Tapahtuma jatkuu elämyksellisellä Arctic Evening -iltatilaisuudella klo 17–20.
 
 

Tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton.

 

 

Ohjelma klo 14–17 (lähitoteutus, joka striimataan)

 
 
 
  • (Ilmoittautuminen ja verkostoitumiskahvit klo 13.30 alkaen)
  • Mitä mahdollisuuksia Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuosi tarjoaa ruoka-alan yrityksille? Mallia maailmalta – esimerkkejä aiemmista kulttuuripääkaupungeista, Oulu 2026​
  • Ilmastoviisaat elintarvikkeet – vinkkejä tuotteiden kehittämiseen ulkomaisille matkailijoille, Jukka-Pekka Inkinen, KIKE-hanke, Fennopromo Oy ​​
  • Yritystukien mahdollisuudet, Tuula Kokko, yritysasiantuntija, Maa- ja kotitalousnaiset​
  • Alueellinen yhteistyö vahvuutena! ​​
  • Mahdollisuuksista toimintaa ja tuloksia ruoka-alan yrityksille -sparraustyöpaja, Anne Sorvari, kehittämispäällikkö, Oamk
 
 

Arctic Evening -iltaohjelma klo 17–20 (lähitoteutus, ei striimata)

 
 

• Arctic Evening – Pohjoisen matkailutuotteen pilotointia yhdessä kokemuksellisella ja maistuvalla otteella

 

lltatilaisuudessa tutustutaan villiyrtteihin eri aistien kautta ja pohditaan yhdessä mahdollista matkailutuotetta villiyrttien ympärille. Illan aikana luvassa verkostoitumista, ajatustenvaihtoa ja teemaan sopivaa iltapalaa. ​

 

Ilmoittaudu mukaan lähiosallistujaksi pe 2.6. mennessä. Ilmoittautuminen etäosallistujaksi jatkuu to 8.6. asti.

Tervetuloa ottamaan ensiaskeleet kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026!

 
 
 
 
 
Voikukat
 
 

 

Villiyrttikarkelot

 

Aika: la 10.6.2023 klo 10–16

Paikka: Åströminpuisto, Mannenkatu 1, Oulu

 

 

Villiyrttikarkelot on koko perheen tapahtuma, jossa esitellään luontoalan mahdollisuuksia – luonnon villejä tuotteita ja palveluja villissä luonnossa.

 
 

Villiyrttikarkeloissa voit mm. osallistua villiyrttikävelylle, maistella ja kokea luontoa sekä kuulla asiantuntijaesityksiä ja paikallista musiikkia.

 
 

Pohjois-Pohjanmaan luontoalan yrittäjien myyntipisteistä voi ostaa luonnontuotteista jalostettuja elintarvikkeita ja kosmetiikkaa sekä tutustua luontopalveluyrityksien moninaisiin palveluihin.

 
 

Haluatko näytteilleasettajaksi Villiyrttikarkeloille? Ilmoittaudu nyt!

 
 

Tapahtumassa luontoalan yrittäjät saavat esitellä ja myydä tuotteitaan ja palveluitaan. Valmistautuminen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen ruokatapahtumissa on startannut ja sinulla on myös mahdollista saada tuotteesi mukaan Arctic Tasting! -pisteelle. Tulet saamaan kootun palautteen ja kehittämisvinkit tuotteestasi sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä tapahtumakävijöiltä.

 

 
 
 

Tapahtuman järjestää Pohjois-Pohjanmaan Luontoaalanyrittäjät ry yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa.
Arctic Food Lab / Puustia!-hanke on mukan tapahtuman järjestylyissä.
Puustia!-hankkeella rakennetaan perustaa Pohjois-Pohjanmaan kansainväliselle ruoka- ja kulttuurimatkailulle sekä ruoka-alan kansainvälistymiselle. Se lisää myös asukkaiden arvostusta oman alueen gastronomiaa ja raaka-aineita kohtaan ja voi parantaa ruoka-alan vetovoimaa nuorten ammatinvalintavaiheessa.

 
 
 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter