fbpx

Intohimona käsityöläisyys

9.10.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb, UUTISET

Tundra on kuusamaloinen ravintola, joka tarjoaa herkullista ruokaa, sekä monipuolisia palveluita.

 

 

Studioravintola Tundra on Kuusamolainen tilausravintola, joka tarjoaa asiakkailleen elämyksellisiä kokemuksia herkullisen ruuan, käsintehdyn keramiikan, paikallisen luonnon ja hyvän palvelun parissa. Ravintola palvelee tilauksesta ryhmiä sekä tarjoaa lisäksi catering-palveluita. 

 

“Kokonaisuus on se juttu, mikä pyritään täällä tekemään mahdollisimman hyvin”, kertoo keittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkänen.    

 

Studioravintola Tundraan ensimmäiset asiakkaat astelivat sisään vuonna 2005. Tätä ennen Pitkänen ehti matkustella ympäri maailmaa tutustumassa erilaisiin ruokakulttuureihin, ammattiosaamista keräten. Nuorena kokkina hän pääsi työskentelemään unohtumattomissa paikoissa, jotka jättivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Matkojen aikana opitut asiat inspiroivat myös Tundran monipuolista ja alati uusiutuvaa menua. 

 

“Ruokakulttuuri on loppumaton inspiraation lähde, jossa ei koskaan voi tulla valmiiksi.” 

 

Pitkänen on ravintola-alan ammattilaisuuden lisäksi keraamikko. Hän valmistaa kaikki ravintolan tarjoiluastiat itse kahdenkymmenenviiden vuoden muotoilukokemuksella. Tundran alakerrasta löytyy oma keramiikkastudio ja tiloista myös galleria, jossa Pitkäsen teoksia on esillä, kattausesineistä sisustuselementteihin. Asiakkaat voivat ostaa teoksia myös itselleen. 

 

“Käsityöläisyys läpileikkaa kaikkea Tundran toimintaa.” 

 

Paikallisuus keskiössä 

 

Tundran valikoima rakentuu lähiruoalle.  

“Kala, riista ja villit yrtit, siinä on se pyhä kolminaisuus.” 

 

Kalaa tarjotaan Tundrassa catch of the day –tyyliin, eli riippuen siitä, mitä kunakin päivänä sattuu saamaan. Menukokonaisuuksiin valitut ruokalajit reflektoivat sesonkia, vuodenaikoja ja niiden mukanaan tuomaa satoa.  

 

Raaka-aineiden pitää Pitkäsen mukaan oletusarvoisesti olla paikallisia. Keittiössä nämä paikalliset raaka-aineet yhdistyvät kansainvälisiin makuihin ja maailmalta opittuihin ruoanvalmistusmenetelmiin. Esimerkiksi ranskalaisen keittiön klassiset teemat sekoittuvat sujuvasti kuusamolaisiin perinteisiin. 

 

“Pyrin yllättämään, se on vahvuuteni. Luon uusia elämyksiä ja se on se suola myös asiakkaille, suurin osa valitseekin jotakin yllättävää. Kertovat vain allergiat ja kokki saa sitten luoda mitä haluaa.” 

 

Monet muualta tulleet kokit ovat kehuneet Pitkäselle pohjoisen ainutlaatuisen hyviä raaka-aineita. Myös ravintolan ainutlaatuinen miljöö ja näköalat Kuusamon luontoon ovat ihastuttaneet. Asiakkailtakin tullut palaute on ollut hyvää ja usein välitöntä. 

 

“Eniten mieltä lämmittää kuulla palautetta sellaisilta ihmisiltä jotka ovat reissanneet paljon ja vertaavat näitä minun juttujani ihan maailmanluokan juttuihin.” 

 

Studioravintola Tundran nettisivut

 

Studioravintola Tundra on osa Wild Food Kuusamo ja Taivalkoski -verkostoa. Wild Food Kuusamo ja Taivalkoski on brändi ja tavaramerkki, joka sitoo yhteen Kuusamon ja Taivalkosken alueen paikallisia ruokatuottajia ja ravintola-alan yrittäjiä.

 

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter