fbpx

Arctic Food Cornereissa otetaan mallia maailmalta marras-joulukuussa

6.11.2023 | AFL-tapahtuma, AFL-tapahtuma, AFL-uutiset, ArcticFoodLAb

Tervetuloa marraskuun Arctic Food Cornereihin!

 

16.11.2023 Ugly vegetables? – Uudenlainen ajattelutapa ruokahävikkiin

Aika: klo 14-16:00Paikka: Teams

Cornerissa saamme kuulla Kööpenhaminassa asuvan Petra Kaukuan kertovan, mistä Eat Grim -yritys on saanut alkunsa ja mistä matka “rumien vihanneksien” pariin on juontanut juurensa. Ajatus Eat Grimin taustalla on keskittyä globaaliin ongelmaan ruokahävikin estämiseksi uudella tavalla – nimittäin hyödyntämällä myös vihanneksia, jotka eivät sellaisenaan kelpaa kaupan hyllylle.

Lisäksi saamme tutustua ihastuttavaan Ylikiimingissä sijaitsevaan Jokitilaan, kun yrittäjä Armi Jokitila kertoo yrityksestään. Jokitila keskittyy puhtaaseen sekä luonnolliseen avomaankasvisten viljelyyn.

 

23.11.2023 Teemana vienti: Case yritykset Etelä-Suomesta

Aika: klo 14-16:00Paikka: Teams

Tämänkertaisessa Arctic Food Cornerissa vieraaksemme linjoille saapuu kaksi vientiyritystä Etelä-Suomesta.

Jymy-jäätelötuotteistaan tunnettu Suomisen Maito, on vuonna 2014 perustettu yritys, joka toimii Aurassa.Viennin osalta Suomisen Maito myy tuotteitaan Saksassa n.1000 kaupassa, viidessä tukussa ja kuudessa ketjussa vuodesta 2019 lähtien. Yrityksen toimitusjohtaja Horst Neumann kertoo tilaisuudessa muun muassa kuinka ostajakontakteja löydetään vientimaasta, sekä miten pakkausten design ja viranomaisvalidointi hoidetaan kohdemaassa.

Toinen case yrityksemme on Vampulalainen yritys Finnish Plant. Yrittäjäpariskunta Matti ja Tuuli Kotaja valmistavat ja myyvät ruusunmarjahilloa ja tiesivät jo yritystä perustaessa, ettei heidän kohdeyleisönsä ole Suomessa. Heidän strategiansa on ollut alusta asti ajatus siitä kuinka pienikin yritys voi lähteä vientiin. Matti sanookin heidän markkina-alueensa olevan koko maailma!

 

30.11.2023 Pienpanimotuotteilla maailmalle

Aika: klo 14-16:00Paikka: Teams

Salama Brewing on high end tuotteisiin keskittyvä panimo Espoosta. Yritys on toiminut vuodesta 2018 ja aloittivat kansainvälistymisen jo kesällä 2019. Tällä hetkellä tuotevalikoimasta löytyy jo yli 200 erilaista tuotetta. Yrityksen perustaja Christian Holmlund on työskennellyt aikaisemmin liikkeenjohdon konsulttina erikoistuen pk-yrityksien kansainvälistymiseen. Tilaisuudessa kuullemme markkinoinnin ja brändin merkityksestä, joten paljon mielenkiintoista asiaa luvassa.

Tilaisuudet pidetään etänä, joten hyppää linjoille siellä, missä itsellesi mukavimmalta tuntuu!

Voit ilmoittautua kaikkiin tilaisuuksiin oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/arcticfoodcornerit

 

Teams-linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Ps. Lisääthän kalenteriisi myös Paketointipajan 5.12.2023 kello 9-12:00.

 

 

 


 

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026, ja Makuseikkailu on osa Arctic Food Lab:in ja Oulu2026-kulttuuriohjelman kokonaisuutta. Arctic Food Lab esittelee mitä pohjoisen Suomen ruokakulttuuri on ja näyttää miten puhtaita arktisen alueen raaka-aineita voidaan jalostaa korkealaatuisella, paikallisella osaamisella.

Makuseikkailuun osallistuvat yritykset valmistavat maisteluannoksensa pääosin lähialueella tuotetuista raaka-aineista, mikä takaa annosten puhtauden ja paikallisuuden. Tapahtuma järjestetään kerran vuodessa ja sen tavoitteena on kasvaa ja kansainvälistyä kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter