fbpx

Aitoja elämyksiä maaseudun sydämessä

12.6.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb, UUTISET

 

Arctic Food Lab -verkoston jäsen, Luonnon Syli, tarjoaa Kärsämäellä kiireetöntä aikaa maaseudun sydämessä, tuoreista aineksista tehtyä lähiruokaa, uniikkeja tilaratkaisuja ja aitoa farmielämää.

 

“Luonnon syli on luonnonläheinen, rauhallinen ja aito paikka”, kertoo yrittäjä Virpi Ruotsalainen.

 

Alue oli ennen Ruotsalaisen suvun omistama viljatila, mutta hän halusi muuttaa sen toimintaa omannäköisekseen. Niin syntyi ainutlaatuinen elämyskohde aidossa arkiympäristössä.

 

Yrityksen ydintoiminta on Ruotsalaisen mukaan pitkälti asiakkaan tarpeisiin räätälöityä. Erilaiset virkistys- ja teemapäivät toteutetaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Tarjolla on majoitusta ja elämyksiä moneen makuun. Tilauksesta asiakkaat voivat myös nautiskella monenlaisista herkullisista ruoista.

 

Kaikki tulee läheltä

Luonnon Sylin Arctic Food Lab -tuotteita ovat maukkaat Paanutontun tarhamaa- ja Makuja metsästä -menut. Menut ovat Ruotsalaisen itse kehittelemiä ja niissä on tavoiteltu makuyhdistelmiä, jotka ovat ainutlaatuisia.

 

“Mietin, että minkälaiset maut passaavat yhteen ja mitä raaka-aineita lähialueilla on saatavilla. Halusin menujen olevan asiakkaan näkökulmasta mielenkiintoisia, sellaisia uusia makuja mitä ei ihan joka ravintolassa saa.”

 

Molemmat menut pitävät sisällään kolmen ruokalajin aterian, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista. Paanatontun tarhamaa -menu alkaa kauden juureskeitolla, pääruoaksi on yön yli haudutettua ylämaankarjaa lisukkeineen ja jälkiruoaksi piparminttusuklaakakkua. Makuja Metsästä -menu taas sisältää alkuruoaksi Lapinmiehen hirvikeittoa, pääruoaksi yön yli haudutettua hirvipaistia lisukkeineen ja jälkiruoaksi puolukkakinuskijuustokakkua. Lisäksi molempiin menuihin kuuluu Juustoportin juustovalikoima herkullisine lisukkeineen sekä Wanhakosken leipää ja tuoresalaatti.

 

Omista metsistä kerätyt marjat, villiyrtit ja muut luonnontuotteet ovat Ruotsalaisen mukaan oleellinen osa ateriaa.

 

“Mielestäni asiakas saa parhaimman makuisen ruoan, kun se on tuoretta ja läheltä.”

 

Ihan kaikkea Ruotsalainen ei kuitenkaan tee itse, koska lähialueilta löytyy niin paljon laadukkaita tuotteita, joita hän mielellään hyödyntää. Paikallisen leipomon tuotteet ja Juustoportin juustot haetaan suoraan tekijöiltä itseltään.

 

“Haluan omalta osaltani myös auttaa lähellä olevia maatiloja pysymään pystyssä ja tuomaan maatilojen arkea asiakkailleni näkyväksi. Koen sen olevan hirveän tärkeää.”

 

Vastuullisuus toiminnan ytimessä

 

Yksi tärkeä arvo yritystoiminnassa Ruotsalaiselle on vastuullisuus. Hän kävi vastuullisuusvalmennuksen ja ymmärsi sen myötä, että lähiruoan suosimisen myötä hän tekee jo todella vastuullista työtä. Myös asiakkaat arvostavat hänen mukaansa lähiruokaa entistä enemmän.

 

“Lähellä tuotetulle puhtaalle ruoalle annetaan nykyään arvoa enemmän kuin muutama vuosi sitten. Ymmärretään, että yrittäjä tekee enemmän töitä hankkiakseen puhtaita ja hyviä raaka-aineita.”

 

Hän muistuttaa, että lähiruoan ja paikallisten toimijoiden suosiminen näkyy totta kai myös tuotteiden hinnassa.

 

“Asiakkaat ovat kuitenkin nykyään niin valveutuneita ja fiksuja, että he ymmärtävät sen eron. Ja sen myös maistaa”

Luonnonsyli

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles