fbpx

Ainutlaatuinen elämyskohde rekikoirien kotona

10.7.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb, UUTISET

 

Loihakan rekikoiria.

 

Oulunsalossa sijaitseva Loihakka tarjoaa asiakkailleen monenlaisia elämyksiä pohjoisen luonnon ja ruoan parissa. Maija Piippo kertoo tekevänsä Piippojen perheyrityksessä unelmiensa työtä.

 

“Loihakka on sloganinsa mukainen, home of the huskies, ja kun ihmiset tulevat tänne, he tulevat meidän kotiimme tutustumaan tähän elämäntyyliin.”

 

Piipon puolisolla on vuosikausia pitkä ura koirien kanssa ja pariskunnan tavatessa heräsi ajatus yhteisestä matkailualan yrityksestä. Loihakan konsepti tarkentui vuonna 2016, kun kennelillä järjestettiin avoimet ovet ja yleisöä saapui odotettua huomattavasti enemmän. Tämän myötä kaikkiin vierailuihin kuuluu myös kennelvierailu. Talvisin tarjolla on luonnollisesti huskyajoja, kesällä monenlaista muuta tekemistä.

 

“Ollaan saatu sellaista palautetta, että tänne tullessa tuntuu kuin tulisi vieraaksi, eikä vain asiakkaaksi.”

 

Ateria avotulella

Avoimien ovien aikaan tarjolla oli myös nokipannukahvia ja nuotiolla paistettuja lettuja, joista ajatus Loihakan ruokatarjontaan lähti.

 

“Rakastamme puolisoni kanssa ruokaa ja ruoanlaittoa. Idea alkoi laajenemaan ja rupesimme kokeilemaan, mitä kaikkea pystymme tulilla tekemään.”

 

Loihakan Arctic Food Lab -tuotteita ovat muurikkarieskat viliyrttilevitteellä, letut puolukoilla ja kuusenkerkkäsiirapilla tai mustikkasiirapilla, tattitoast, loimulohi villiyrttipestolla, kermainen lohikeitto ja nokipannukahvi. Erityislaatuista ruoasta tekee se, että aivan kaikki valmistetaan avotulella, asiakkaiden edessä.

 

“Se on asiakkaalle elämys nähdä lohi loimulla kypsymässä, kun ulkona on pakkasta, eikä tilassa ole muuta lämmitystä kuin avotuli.”

 

Makumaailma on Piipon mukaan hyvin suomalainen, vaikka ruokalajit eivät kaikkein perinteisimpiä olisikaan. Yhdeksi esimerkiksi hän mainitsee avotulella valmistetut hampurilaiset, jota hivutetaan lähemmäksi pohjoisia makuja välissä villiyrttipestolla. Raaka-aineet pyritään aina löytämään mahdollisimman läheltä.

 

“Jollekin oululainen ruokakulttuuri voi kuulostaa tylsältä, mutta jos miettii suomalaista ruokakulttuuria, niin meidän ruokamme on erityistä. Meillä hyödynnetään paljon metsän antimia, riistan lihaa, marjoja ja sieniä. Siitä voi olla ylpeä”

 

Perinteistä ruokaa kansainväliseen makuun

 

Suurin osa Loihakan asiakkaista tulee ulkomailta. Heille talvinen puuhastelu ja ulkoilmassa syöminen ovat erityisiä elämyksiä. Piipon mukaan Loihakan annoskoot ovat normaalia isompia sen vuoksi, että kylmässä talvella toimiminen nostattaa nälkää normaalia enemmän. Lohikeittoa tarjotaan tuplamäärä ja se tehdään luonnollisesti pohjoisen perinteisellä reseptillä, Tyrnävän perunasta ja runsaalla kermalla.

 

Piipon mukaan monet asiakkaat ovat hyvin kiinnostuneita suomalaisesta keittiöstä ja toivoisi, että Oulun alueelta löytyisi lisää juuri perinteistä suomalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Oman alueen raaka-aineita voisi hyvin yhdistää kansainvälisiin makuihin.

 

“Miksei vaikka paellaa voisi tehdä sellaisista asioista, mitä meillä kasvaa?” Piippo kysyy.

 

Varsinkin paljon matkustavat kaipaavat perinteisimpiä makuja. Siksi hän kiittelee myös Arctic Food Lab -verkostoa.

 

“Olen suositellut Arctic Food Lab -listausta asiakkaille, jotta he pääsevät maistamaan perinteistä suomalaista ruokaa ja ostamaan matkamuistoja kotiin vietäväksi.”

Loihakan verkkosivut

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter