fbpx

Muraalimaalaus Ouluun, kaupunkilaiset päättävät sijainnin ja pääsevät vaikuttamaan sisältöön

14.3.2022 | TIEDOTTEET, UUTISET, Villisti kaupunki

Ouluun maalataan muraali ja teoksen sisältö ja sijainti valikoituu kaupunkilaisten omien ideoiden ja tarinoiden perusteella. Muraali on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026:n, kulttuuriohjelmaa.

Kaupunkilaiset pääsevät äänestämään kaupunginosaa tai ehdottamaan jopa tarkempaakin kohdeosoitetta. Samalla on mahdollista kertoa kyseiseen asuinalueeseen liittyviä muistoja ja tarinoita, joita taiteilija voi käyttää myöhemmin teossuunnittelun pohjana.

”Oulussa on useita kaupunginosia, joista löytyy paljon historiaa, tarinoita ja mielenkiintoisia ilmiöitä. Muraalilla halutaan tuoda esiin alueiden omalaatuisuutta”, kertoo Oulu2026-yhteisöpäällikkö Heli Metsäpelto.

Vuoden 2022 muraalin äänestys on käynnissä

Vuoden 2022 muraali toteutetaan elokuussa ja julkaistaan syyskuussa. Nyt oululaisilla on mahdollisuus äänestää, minne ensimmäinen muraali maalataan. Äänestää voi 3.4.2022 saakka Oulu2026-verkkosivuilla www.oulu2026.eu/muraali.

Osallistu äänestykseen!

Muraalisarjaa varten avataan ammattilaistaiteilijoille suunnattu globaali portfoliohaku, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Taiteilijavalintaa varten kootaan julkisen taiteen ammattilaisista koostuva raati, joka valitsee hakuun osallistuneista taiteilijoista Ouluun kutsuttavan taitelijan. Oulu2026-muraalimaalaus toteutetaan yhteistyössä Upeartin kanssa.

Muraali_lapsi

Kaupunkitaiteesta iloa arkeen

Omaperäinen kaupunkitaide näyttää uusia puolia tutuista kulmista sekä yllättää ja ilahduttaa arjen keskellä. Oulun kaupunki haluaa omalta osaltaan muuttaa asuinympäristöämme värikkäämmäksi ja rajoja rikkovammaksi.

Asteen verran elämyksellisempi ja kauniimpi kaupunki on jokaisen oululaisen oikeus. Kaupunkikuvan värittämisen hengessä Oulussa tehdään tulevaisuudessa muutakin hurmaavaa ja hätkähdyttävää.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter