fbpx

Ruoka-alan toimijat kutsutaan Arctic Food Lab -verkostoon

3.11.2021 | AFL-tapahtuma, ArcticFoodLAb, UUTISET

AFL_tapahtuman kuva

Kick off -tilaisuus 23.11. Oulussa

Verkostoon kutsutaan kaikki Pohjois-Pohjanmaan elintarvikealalla ja paikallisten ruokatuotteiden kanssa toimivat. Kyseessä on Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026, Pohjois-Pohjanmaan liiton, ProAgria Oulun/Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yhteinen ponnistus ja luvassa on tietoa kulttuuripääkaupunki -tunnuksen tuomista mahdollisuuksista alueen yritystoiminnan, kansainvälistymisen ja yritys- ja hankerahoituksen kehittämiseksi. Ensimmäinen Arctic Food Lab -kokoontuminen järjestetään marraskuussa.

Verkostotapahtumassa rakennetaan kattavaa yhteistyöverkostoa aina ruoan tuottajista ja toimittajista ruoan tarjoajiin. Tarkoitus on saada kaikki alan keskeisimmät toimijat yhteen ja kehittämään ruoka-alaa. Tavoitteena on alueen tuotteiden arvostuksen lisääminen sekä ruokakulttuurin ja pohjoisen makujen esille tuominen aina Eurooppaa myöten. Ruoka on osa kulttuuria ja se halutaan tuoda esiin myös taiteen ja yhteisöllisyyden kautta.

Konkreettista toimintaa

Tapahtuman työpajoissa pohditaan muun muassa konkreettisia toimia yhteistyön edistämiseksi, ruokatapahtumia, perinneruokien esilletuomista, kansainvälistymistä sekä ruoan ilmastovaikutuksia. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu myös yhteistyö- ja rahoitusklinikat, joissa annetaan konkreettisia neuvoja esimerkiksi rahoituksen hakemiseen.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki ruoka-alan toimijat. Tapahtumaan pitää ilmoittautua 14.11. mennessä.

Tapahtuma järjestetään tiistaina 23.11 kello 8.30­–14.00 Lasaretissa, Oulussa. Aamupäivän ohjelmaan voi osallistua myös etänä.

Ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/S/F7D7311EDDA6E2BD

Arctic Food Lab on Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n ohjelmakokonaisuus, joka tuo esiin Oulu2026-alueella kasvaneiden raaka-aineiden ja arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Arctic Food Lab -toimijat haluavat tarjoilla paikallisille sekä kansainvälisille vieraille elämyksiä ja vieraanvaraisuutta, joita ei voi kokea muualla.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton EAKR-rahoitteinen Kanves-hanke, ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/Pohjois-Pohjanmaan ruokaketjun kansainvälistymisvalmiuksien nostaminen -hanke sekä Oulun kaupunki/Oulu2026.

Tutustu myös Arctic Food Labin sivuille: www.arcticfoodlab.fi 

Lisätietoja antavat:

Tapahtumasta:
Pohjois-Pohjanmaan liitto
Saija Tikkanen
040 685 4044
saija.tikkanen@pohjois-pohjanmaa.fi

Arctic Food Labista
Oulu2026-hankejohtaja
Piia Rantala-Korhonen
044 703 1116
Piia.Rantala-Korhonen@ouka.fi

Oulu2026-tuottaja
Asta Salomaa
040 159 1374
Asta.Salomaa@ouka.fi

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter