fbpx

Rohkeasti Reunalla -ohjelman Kuusamon ensi-ilta 9.3. Tervetuloa!

7.3.2023 | Rohkeasti Reunalla, TAPAHTUMAT, UUTISET

Rohkeasti reunalla sarjassa Katariina van Earle tutkii Koillismaan henkeä – makasiiniohjelman ensiesitys Karhuntassussa torstaina 9.3.2023 klo 18

rohkeastireunalla_kuvitusKuusamo on vedenjakajalla, ja se on muodostunut niin luonnon ja eläinten kuin ihmistenkin kohtaamispaikaksi joka ilmansuunnasta. Rohkeasti Reunalla -makasiiniohjelmasarjan kolmannessa jaksossa Katariina van Earle lähti tutkimaan Koillismaan henkeä ja jutteli alkujaan kuusamolaisten sekä ”Torangin takaa tulleiden” kanssa historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Saako matkailu kasvaa, häipyykö hirvi lautaseltamme, kuinka kulttuuri voisi kukoistaa?

Veden eri olomuodot Rukan rinteiden lumena, saunan seinien jäänä, avannon vetenä ja kiukaan höyrynä tuottivat elämyksiä. Kaiken kruunasi Kuusamon villien vesien ruoka.

Jaksossa vieraillaan Karhuntassussa matkailuneuvoja Jari Karjalaisen vieraana, kiivetään Konttaiselle luontokuvaaja Eeva Mäkisen kanssa ja nautitaan Tundra-ravintolassa keittiömestari, keraamikko Jarmo Pitkäsen käsityöläistaidoista.

Saunan lämpenemistä odotellessaan Katariina sai juttuseuraksi Kuusamon kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksosen, Pro Kuusamon toiminnanjohtaja Jouni Hakolan ja Ruka-Kuusamon matkailuyhdistyksen toimitusjohtaja Mats Lindforsin kanssa. Keskustelussa etsittiin tasapainoa luonnon ja ihmisen yhteiseloon matkailun, teollisuuden ja perinteisten elämänmuotojen ja kulttuurin ristipaineessa.

Makasiiniohjelma on kolmas osa Oulun kulttuurisäätiön, Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026, tilaamaa Rohkeasti Reunalla -sarjaa. Sarjassa vieraillaan kiinnostavien kulttuuritapahtumien houkuttelemina eri puolilla Oulu2026-aluetta ja etsitään paikkakunnan erityispiirteitä ja syvimpiä tuntoja.

Ohjelman käsikirjoituksesta ja tuotannosta vastaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Jakson on kuvannut ja editoinut Saha Prod. Ohjelma julkaistaan Oulu2026:n Youtubessa ja sosiaalisen median kanavissa sekä Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Ohjelma on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Rohkeasti reunalla -sarjan Kuusamon osuuden ensi-ilta esitetään Karhuntassussa torstaina 9. maaliskuuta klo 18. Noin puolen tunnin mittaisen ohjelman jälkeen kerrataan Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden kuulumisia ja kuullaan saksalaisen Helmut Alban musisointia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tarjolla on myös iltateet!

Katso myös edelliset jaksot:

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter