fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Antti Leikas

21.10.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

Antti Leikas on mies, isä, kirjailija, Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja, yrittäjä, viestinnän ammattilainen ja levoton valokuvaaja. Koulutukseltaan hän on matemaatikko.

 

Antti, miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä? 

“Jännittävältä ja kiinnostavalta. Käynnissä on uusi kirjaprojekti, johon sisältyy jonkin verran valokuvausta ja erittäin runsaasti itsetutkiskelua, toivottavasti myös itsestä oppimista.”

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt? 

“Kaupungilta, jossa on tilaa yllätyksille. Esimerkki: olen haaveillut pitkään nykytanssin opiskelusta, sellaisesta joka sopisi kypsästi jäykälle aikamiehelle. No, kun lopetin haaveilun ja tartuin puhelimeen, haave toteutui helposti, koska löytyi vetäjä, löytyi tilat, löytyi porukka. Kaikki käytännössä muutaman puhelun ja whatsapp-viestin avulla. Nyt treenataan kerran viikossa. Missä muualla tämä voisi onnistua yhtä sukkelasti?”

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

“Viittaan vaikkapa edelliseen vastaukseen. Täällä voi tapahtua mitä tahansa. Ja varsinainen syy: me tarvitsemme kulttuuritunnustusta, koska Oulu on niin paljon enemmän kuin teknologiakaupunki, josta Nokia lähti. – Etenkään kun se ei ole lähtenyt täältä mihinkään.”

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

“Jumalauta! Muistakaa, että tämä ei ollut projektin päätös, tämä oli sen alku!”

 

Kuva: Mirkka Oja-Leikas

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter