fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Aki Heiskanen

20.1.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Aki Heiskanen neuloo

 

Tämän viikon kulttuuripersoonamme on Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen, jonka kiinnostuksen kohteena ovat yhteisöllisyys ja hyvinvointi. Heiskanen harrastaa pilatesta, neulomista ja kitaransoittoa, ja kulttuuri kiinnostaa laajasti kaikissa muodoissaan. “Olen aktiivinen festareilla kävijä”, Heiskanen toteaa.

 

Aki, miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

“Elämä on erilaista. Haluan nähdä asioissa hyviä puolia ja korona aika on mahdollistanut rauhoittumisen kotiin. Epävarmuutta asioissa on, mutta Hailuodossa on hyvä olla näinä poikkeuksellisinakin aikoina.”

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

“Oulu näyttää minun silmiini hyvältä. Monia hyviä kehittämishankkeita meneillään matkailun, rakentamisen, alueiden käytön, liikenteen ja tietenkin kulttuuripääkaupungin osalta. Moniin noista kehittämisalueista olemme Hailuotonakin päässeet mukaan ja ne hyödyttävät siten Hailuodonkin kehittymistä.”

 

Oulu ja 32 pohjoisen Suomen kuntaa hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme ansaitsee voiton?

“Kulttuuripääkaupunkihankkeen osallistujajoukko on laaja. Hankkeen teemat yhdistävät mielenkiintoisella tavalla luontoa ja kaupunkia sekä leikittelyä valon eri muodoilla. Vahvuutemme on monipuolinen luonto ja sen esille tuominen. Alueella on paljon historiallisia perinteitä ja vahvaa kulttuuria, jotka kulttuuripääkaupunki nostaa arvoiseensa asemaan ja tuo esiin. Meillä on paljon uutta esitettävää!”

 

MIllaiset tsempit lähettäisit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki?

“Hienoa me! Ollaan ylpeitä aikaansaannoksistamme yhteisen hankkeen eteen.”

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles