fbpx

Oulu Pride & Oulu2026

31.7.2023 | TAPAHTUMAT, TIEDOTTEET, UUTISET

Oulu2026 osallistuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustapahtumaan Oulu Pride -viikkoon. Tapahtumaa vietetään 31.7.–6.8., ja tämän vuoden teema on Turvallinen tulevaisuus sateenkaarinuorille ja lapsille.

Juhlimme yhdessä yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta Oulu2026:n strategian mukaisesti. Arvopohjamme ja periaatteemme ovat rohkeus, moniäänisyys, turvallisuus sekä mahdollisuudet, jotka ohjaavat kaikkea Oulu2026-toimintaa. Tavoitteenamme on turvata kaikkien ihmisten kulttuuristen oikeuksien toteutumista ja muuttaa alueemme kulttuuri-ilmastoa monimuotoisemmaksi. Edistämällä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta taide- ja kulttuuritarjonnassa vahvistetaan sateenkaariväen osallisuutta sekä ylläpidetään heidän kulttuurihyvinvointiaan.

Oulu2026 on rohkeasti esillä moninaisuuden puolesta, jotta taiteen ja kulttuurin sisällöt olisivat moniäänisiä ja -arvoisia ja jotta jokainen löytäisi itselleen merkityksellistä kulttuuritarjontaa. Yhdenvertaisuuden toteuttamisessa kulttuuritoiminnassa on erittäin tärkeää, että jokainen voisi tuntea itsensä tervetulleeksi ja kunnioitetuksi sellaisena kuin on, osallistua esteettömästi ja turvallisesti sekä ilmaista itseään vapaasti ja luovasti ilman pelkoa syrjinnästä.

Oulu Pride -viikolla aloitamme yhteisöllisen prosessin, jonka tavoitteena on laatia Oulu2026:n turvallisemman tilan periaatteet, eli luoda kaikille turvallisemman ja samalla rohkaisevan ja luovan vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin.

Tule keskustelemaan kanssamme muun muassa siitä, millaisia tekoja turvallisemman ja rohkaisevan tilan rakentaminen vaatii ja mitä sinä itse tarvitset tunteaksesi olosi turvalliseksi. Olemme mukana Pride-viikolla seuraavasti:

Sateenkaarinuorten PrideSpace-työpaja, torstai 3.8. klo 16–20, Nuorten Bysis. Lue lisää tästä linkistä.

Oulu Pride Puistojuhla, lauantai 5.8. klo 14–19, Hollihaan puisto. Lue lisää tästä linkistä.

Oulu Pride -viikon koko ohjelman näet täältä.

Tule mukaan vaikuttamaan ja luomaan yhdenvertaista ja moninaista Euroopan kulttuuripääkaupunkia!

Oulu Pride Kulkueen tunnelmia vuodelta 2019. Kuva: Sanna Krook

 

 

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles