Kestävän kehityksen tavoitteet ja tapahtumatuotanto, 31.8.–1.9.
Kolmannessa Kestävyyskoulussa nostetaan pöydälle SDG:t, eli YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, ja tapahtumatuotanto. Ensimmäiseen työpajapäivään (31.8.) kutsutaan ensisijaisesti kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelman toteuttajat ja toisena päivänä (1.9.) keskitytään musiikkialan toimijoiden kanssa mm. vastuullisuusohjelman tekemiseen. Halutessasi voit osallistua molempina päivinä. Kestävyyskoulun järjestävät Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke ja Oulu2026.
Torstai 31.8. klo 10–15: Sustainable Development Goals Workshop
Jos tapahtumatuotantosi on hyväksytty Oulu2026-ohjelmaan, ilmoittaudu tähän työpajaan.
The workshop is in English.
Torstain työpajassa syvennytään SDG-maailmaan tapahtumajärjestäjän näkökulmasta. Mitkä tavoitteista sointuvat parhaiten vahvistamaan tapahtumajärjestäjien kestävyysajattelua? Päivän aikana kehitetään yksinkertaisia ohjeita, kriteereitä ja mittareita oman tapahtuman kehittämiseksi.
Työpajaa fasilitoi András Farkas, jolla on yli 25 vuoden kokemus erilaisten kaupunkiyhteisöjen kehittämiseen liittyvistä järjestöistä. Tällä hetkellä hän työskentelee Euroopan kulttuuripääkaupunkikandidaattien Culture Next -verkostossa koordinoiden sen liikkuvuusohjelmaa ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden oppaan kehittämistä.
Perjantai 1.9. klo 12–16: Musiikkiala suunnannäyttäjänä kestävyystyössä
Tämä kokonaisuus on tarkoitettu erityisesti musiikkialan toimijoille.
Perjantaina kutsutaan musiikkialan toimijoita työstämään vastuullisuusohjelmaa omalle toiminnalle. Järjestätkö musiikkifestivaalia, keikkoja tai konsertteja tai oletko artisti tai muu musiikkialan ammattilainen, joka etsii inspiraatiota ympäristökuorman keventämiseen tai keinoja yhdenvertaisuuden edistämiseen?
Suomen Jazzliiton hankevastaava Anu Ahola esittelee musiikkialan toimia ja työkaluja kestävyystyöhön. Lisäksi kuullaan András Farkasilta edellispäivää lyhyempi yhteenveto kestävän kehityksen tavoitteista sekä Provinssin tuoreen festivaalijohtaja Ville Koiviston puheenvuoro tapahtuman vastuullisuudesta ja turvallisuudesta. Lopuksi tehdään oma vastuullisuussuunnitelma SDG-tavoitteita noudattavalla ELMA-työkalulla.
Kestävyyskouluun voit ilmoittautua tästä linkistä. Tervetuloa mukaan!