fbpx

Pala Lappia kaupungin keskellä

13.11.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb

Lapland Hotelsin ruoka

Lapland Hotelsin ruoat ovat tarkoin mietittyjä kokonaisuuksia.

 

 

Lapland Hotels on ympäri Suomen toimiva hotelliketju, jonka toimipisteet ulottuvat Lapista Helsingin Bulevardille. Oulun Lapland Hotels on toiminut jo kahdeksan vuotta Ainolan puiston kupeessa. Hotellin ravintola Oula tarjoaa tarkasti mietittyjä kokonaisuuksia, joissa hyvä ruoka, lämminhenkinen palvelu ja upea miljöö yhdistyvät.

 

Lapland Hotels on ketjuna saanut alkunsa jo vuonna 1965 Arvo Yliniemen perustamasta pienimuotoisesta hiihtokeskuksesta ja se on vuosien varrella kasvanut isoksi kokonaisuudeksi, joka kattaa tällä hetkellä yhdeksäntoista hotellia, viisi hiihtokeskusta sekä usealla paikkakunnalla Lapland Safarin ohjelmatoiminnot. Oulun hotellinjohtaja Tiina Vähäkuopus kertoo, että kyseessä on Suomen suurin perheomisteinen hotelliketju, jota luotsaa tällä hetkellä perustajan poika Pertti Yliniemi.

 

Lapland Hotels ja Oula ovat vakiinnuttaneet paikkansa niin matkailijoiden kuin kaupunkilaistenkin keskellä. Keittiöpäällikkö Satu Tilus kehuu Oulun toimipistettä erityisen vilkkaaksi, koska Oulu on sijainniltaan sellainen kaupunki, jossa on hyvä pysähtyä kesken matkan pohjoiseen tai etelään.

 

“Lisäksi Oulu on vilkas, teknologiapainotteinen kaupunki, jossa on paljon työmatkustajia. Myös kansainvälisiä asiakkaita käy paljon työn ja vapaa-ajan puolesta”, Vähäkuopus lisää.

 

Pintaa syvemmälle

 

Ravintola Oulan nimi tarkoittaa saamen kielellä tulvavesiä. Ravintolan kantavia teemoja ovat Tiluksen mukaan lappihenkisyys ja puhtaat maut. Raaka-aineissa suositaan satokauden tuotteita sekä lähiruokaa ja lähellä olevia ruoan tuottajia niin paljon kuin se on mahdollista.

 

“Raaka-aineissa on myös tärkeää se, että niistä hyödynnetään mahdollisimman paljon jotta hävikkiä tulisi mahdollisimman vähän.”

 

Lisäksi tarinallisuus on tärkeä osa Oulan tarjoamaa ruokakokemusta.

 

“Pyrimme siihen, että ruokailu on ihmisille kokonaisuus, jossa he saavat tietää ruoan alkuperästä ja filosofiasta, miksi ja miten joku annos on rakennettu, minkälaisia ihmiset sen ruoan takana ovat, miten raaka-aineita on käsitelty ja kuka ruoan on toimittanut ja tuottanut.”

 

Tilus kertoo Oulan myydyimmän tuotteen olevan yllätysmenu. Se on omalaatuinen elämys, joka on tilattavissa kolmen tai viiden ruokalajin menuna. Siinä vasta pöydässä asiakkaalle selviää, mitä hän on syömässä.

 

“Se on rakennettu raaka-aineista, joita käytetään, yhdistellään ja valmistetaan kokeilevalla ja yllätyksellisellä tavalla. Raaka-aineet ovat yleensä hieman arvokkaampia kuin ruokalistassamme muuten. Koitamme tuoda siinä esille enemmän luksusta ja arjen tuotteista poikkeavaa ruokaa.”

 

Hän kuvailee yllätysmenua itselleen ihanaksi ja luovaksi prosessiksi, jossa oma ammattitaito ja osaaminen pääsevät esille erityisellä tavalla. Erityisen mukavaksi Tilus kokee sen, kun asiakkaat saa syömään ja pitämään sellaisista asioista, joita he eivät normaalisti valitsisi.

 

“Ihailen katson Satun luomisprosessia ja intohimoa ruoanlaittoon. Luovuus ja visuaalinen lahjakkuus näkyvät annoksissa ja lautasilla”, Vähäkuopus lisää.

 

Lapland Hotels on Suomen suurin perheomisteinen hotelliketju.

 

Kokonaisuus luo elämyksiä

 

Kuten hotelleissa yleensäkin, aamiainen on Oulassa tärkeä tuote. Se on palkittu monena vuonna ja ravintola haluaa erottua aamiaistarjonnalla muista alueen hotelleista. Kaikista perinteisimpiä aamiaistuotteita on jätetty pois ja tilalla on ravintolan teemoja tukevia tuotteita. Aamiainenkin on tarkkaan mietitty kokonaisuus, kuten moni muukin asia hotellin ja ravintolan toiminnassa.

 

“Upean ruokatuotteen lisäksi ravintolapalveluun kuuluu aina lämminhenkinen ja vieraanvarainen palvelu. Mietimme paljon toimivia kokonaisuuksia, ruoan ja viinin liittoa. Käytämme a la cartessa Pentikin meille suunnittelemia astioita, sekin on osa kokonaisvaltaista asiakaskokemusta”, Vähäkuopus kertoo.

 

Mietityt kokonaisuudet, tarinallisuus ja luonnosta tuleva ruoka ovat keränneet asiakkailta hyvää palautetta. Oulan suositusprosentti on tällä hetkellä täydet sata prosenttia, mikä tarkoittaa siis sitä, että joka ikinen arvostelun kirjoittanut asiakas on suositellut Oulaa.

 

“Se kyllä lämmittää mieltä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä meidän ravintolan tuotteeseen, palveluun sekä miljööseen. Ne asiat tekevät sen kokonaisuuden”, Vähäkuopus kehuu.

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter