fbpx

Maistuvia terveisiä maailmalta

27.6.2023 | AFL-uutiset, ArcticFoodLAb, TAPAHTUMAT, UUTISET

Kuva: Bálint Kovács, Long Table Picnic 2023, Veszprém-Balaton

 

Kaunas oli Euroopan kulttuuripääkaupunki 2022. Yksi kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumista yhteisen ruokapöydän äärellä kaupungin ydinkeskustassa järjestetään vuosittain. Toukokuussa vierailimme yhdessä Oulun Liikekeskuksen kanssa Kiemų šventė – tapahtumassa ja kuulimme tuottajalta kokemuksia ja vinkkejä yhteisöllisen ruokatapahtuman järjestämisestä. 

 

Veszprem-Balaton Unkarissa on Euroopan kulttuuripääkaupunki parhaillaan ja myös siellä on otettu mallia Kaunasin ruokatapahtumasta. Osallistuimme kesäkuussa Euroopan kulttuuripääkaupunkiperheen (ECoC) tapaamiselle Veszpremissä ja pääsimme myös mukaan ruokatapahtumaan isolla puistoalueella. Maistiaisia molempien maiden tapahtumissa tarjoilimme Arctic Food Lab – yrityksiltä. 

 

Näistä kahdesta ruokatapahtumasta on hyvä ottaa mallia ja vinkkejä tänne meille kulttuuripääkaupunkivuoden ruokaan liittyvään päätapahtumaan ja miettiä miten erotumme eduksemme muiden kaupunkien tapahtumista. 

 

Tänä vuonna pilotoimme yhteisöllistä ruokatapahtumaa torstaina 17.8. klo 18-20 Taiteiden yössä Mannerheiminpuistossa Oulussa. Lisätietoja tapahtumasta. 

 

Tule kuulemaan lisää pitkän pöydän ruokatapahtumista ruokaverkoston tapaamiselle 31.8. Makuseikkailussa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen

 

Aloitamme myös Arctic Food Lab ruokatapahtumien yhteisen suunnittelun kulttuuripääkaupunkivuodeksi 2026 Arctic Food Cornerissa 13. syyskuuta klo 14-16. Pysy kuulolla tarkemmasta ohjelmasta. 

 

 

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä

Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella.

Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin.

Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Arctic Foodlab logo

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter