fbpx

Lämminhenkistä palvelua koko kansan olohuoneessa

16.10.2023 | AFL-uutiset, AFL-yritystarina, ArcticFoodLAb

 

Hotel Royal Ruka on Rukan rinteiden kupeessa sijaitseva kodikas ja lämminhenkinen hotelli. Majoituksen lisäksi hotelli tarjoaa ruokaa omasta lähiruokaravintolastaan sekä monipuolisesti kokous- ja juhlapalveluita.

 

Hotel Royal Ruka on perheyritys, jota pyörittävät tällä hetkellä äiti ja hotellin toimitusjohtaja Irmeli Pasma-Murtovaara sekä tytär ja hotellin ravintola-ja hotellipäällikkö Krista Kallioniemi. Pasma-Murtovaara on ollut mukana perustamisesta asti, Kallioniemi aktiivisesti viimeiset kolme vuotta, mutta hän työskenteli myös nuorempana hotellissa. Hotellin yrittäjänä toimii tällä hetkellä Risto Kyhälä.

 

Hotelli avattiin joulukuussa 1998 ja alkuperäinen omistaja halusi paikan olevan niin sanottu “viiden tähden guesthouse”, joka palvelisi esimerkiksi kokousryhmiä täysillä palveluilla. Kun hotelli siirtyi nykyiseen omistukseen, siitä haluttiin tehdä enemmän kaiken kansan paikka, jossa kodikkuus ja lämmin asiakaspalvelu ovat kaiken ytimessä.

 

“Parhaiten meidän hotellia kuvaa se, että se on vieraille yksi iso olohuone. Meille saa tulla sellaisena kun on, villasukat jalassa tai ykkösmekko päällä”, Kallioniemi sanoo.

 

Hotel Royal Rukassa asiakkaita kutsutaan mielummin vieraiksi. Koko henkilökunnan tavoitteena on olla helposti lähestyttäviä ihmisiä, joille vieraat voivat kertoa kuulumisensa ja päivän suunnitelmansa tai kysyä mitä tahansa. Pienen paikan etu on Kallioniemen mukaan se, että vieraisiin tutustuu helposti. Monista vieraista on tätä myötä tullut parivaljakolle myös ystäviä.

 

“Se on mielestäni hyvää palautetta, että vanhat vieraat palaavat aina uudestaan. Tutut kasvot ovat minulle palaute siitä, että olemme onnistuneet”, Pasma-Murtovaara kertoo.

 

 

Puhtaat ja aidot maut

 

Lähiruoka ja paikallisuus ovat Kallioniemen mukaan hotellin keittiön selkäranka. Kaikki ruoka valmistetaan itse ja raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta.

 

“Haluamme ylläpitää sitä, että meillä on puhtaita ja raikkaita raaka-aineita, ja että sieltä ruoasta pystyy myös tunnistamaan sen raaka-aineen oman maun.”

 

Royal Ruka tunnetaan suositusta Lappi-illallisesta, joka tarjotaan kolme kertaa viikossa. Se sisältää paikallisia kaloja, poroa ja muita lähialueilta saatavia raaka-aineita. Kaikki menun osa-alueet käsitellään ja valmistetaan ravintolassa itse. Lappi-illallista on ollut tarjolla jo kaksikymmentäyksi vuotta.

 

“Lappi-illallisessa kaikki on lähtenyt siitä, että se on paikallista. Saadaan paljon kiitosta puhtaista mauista, siitä että poro maistuu porolta eikä vain mausteilta. Se luonnon läheisyys löytyy ruoan mausta”, Kallioniemi selittää.

 

Ravintolan keittiössä käytettävä reseptiikka on pitkälti kuusamolaisia perinteitä vaaliva, mutta inspiraatiota haetaan myös muualta Lapista tai jopa pidemmältäkin. Paikallisuuden lisäksi Kallioniemi kokee tärkeäksi uusien ajatusten hyödyntämisen.

 

“Tavoitteena on pysyä tässä hetkessä ja kehittää ravintolan ruokapuolta kokoajan.”

 

Lämmin asiakaspalvelu näkyy luonnollisesti myös ravintolan puolella. Vieraisiin tutustuminen mahdollistaa sen, että henkilökunta muistaa hyvin esimerkiksi erikoisruokavalioita tai suosikkitilauksia ja pystyvät täten yllättämään heitä iloisesti.

 

“Meillä ollaan myös hirveän joustavia ja kokeillaan mielellään uusia asioita listan ulkopuolelta, jos vieras haluaa jotakin”, Pasma-Murtovaara sanoo.

 

 

 

Hotel Royal Ruka on osa Wild Food Kuusamo ja Taivalkoski -verkostoa. Wild Food Kuusamo ja Taivalkoski on brändi ja tavaramerkki, joka sitoo yhteen Kuusamon ja Taivalkosken alueen paikallisia ruokatuottajia ja ravintola-alan yrittäjiä.

Hotel Royal Ruka nettisivut

 


Arctic Food Lab tarjoaa pohjoisia makuja ja elämyksiä. Kyseessä on pohjoisen ruoan oma tuotemerkki, joka tuo esiin alueella kasvaneita ja valmistettuja tuotteita sekä raaka-aineita. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää mitä pohjoinen ruokakulttuuri on ja mitä kaikkea puhtaan arktisen alueen raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella. Tuotemerkkiin voi törmätä tuotepakkauksissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Tuotemerkin avulla kansainväliset matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin. Arctic Food Lab on osa Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, kulttuuriohjelmaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
arcticfoodlab@oulu2026.eu

Verkostoasioissa:
Niina Keränen
Projektipäällikkö
niina.m.keranen@oulu2026.eu
+358 400 163 987

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter