fbpx

Arctic Food Lab – Pohjoisia makuja ja elämyksiä Reykjavikiin

3.10.2022 | ArcticFoodLAb, Rohkeasti Reunalla, TIEDOTTEET

Mediatiedote 28.9.2022

 

Oulu2026 alueen ruokatuotteet kiinnostavat kansainvälisesti. Paikallisten Arctic Food Lab yritysten
tuotteita on lähdössä ruokatapahtumaan 14.10.2022 Reykjavikiin, Islantiin.

 

Arktisen alueen ruokakulttuurin edistäminen sekä ruokatapahtumien- ja ruokamatkailun kehittäminen on vahvana osana Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivalmistelua.

Arctic Food Lab on ohjelmakokonaisuus, joka tuo esiin pohjoisen Suomen ruokaperinnettä ja tarjoaa matkailijoille pohjoisia makuja, elämyksiä ja vieraanvaraisuutta. Arctic Food Lab kokoaa yhteen pohjoisen alueen gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita, korkeatasoista paikallista osaamista ja palveluita.

Arctic Food Lab ohjelmakokonaisuutta on edistetty tämän vuoden aikana Oulun kulttuurisäätiön luotsaaman Pohjois-Pohjanmaan ruokakulttuurin ja matkailun kehittämishankkeen kautta. Arctic Food Lab tuotemerkkiä käyttää jo yli 40 yritystä ja yli 170 ruokatuotetta. Tuotemerkin avulla matkailijat ja vieraat tunnistavat lähellä tuotetun ruoan ja pääsevät tutustumaan alueen ruokakulttuuriin.

Arktinen ruoka ja lähiruoka kiinnostavat kansainvälisesti. Lähiruoka tukee kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteiden toteutumista. Arktinen ruoka on myös tämän vuoden teemana vuosittain järjestettävässä Arctic Circle seminaarissa Reykjavikissa, Islannissa.

Oulu2026 alueen ruokatuotteita ja yrityksiä on mukana tapahtumassa. Tapahtuman tavoitteena on nostaa esiin eri alueiden ruokakulttuuria ja erityisesti ruokatuottajia ja -tuotteita arktiselta alueelta. Kokkaus- ja infotapahtumassa on mukana 10 Arctic Food Lab-verkoston yritystä yhteensä 32 tuotteen voimin. Mukaan lähtevä tuotevalikoima painottuu marjoihin, sieniin, villiyrtteihin, perunaan ja muihin vihanneksiin. Mukaan on lähdössä Oulun lisäksi yrityksiä ja tuotteita Pudasjärveltä, Tyrnävältä, Limingasta, Hailuodosta, Iistä ja Kalajoelta. Matkaa on valmisteltu yhteistyössä Tyrnävän Kehitys Oy:n ja Pudasjärven Kehitys Oy:n kanssa.

Oulu2026 edustajat tapahtumassa ovat mukana myös Arctic Circle – seminaarin keskusteluissa liittyen paikallisen ruokakulttuurin edistämiseen mm. nuorten Hackathonissa teemalla innovaatiot ja ruoka.

 

 

Lisätietoja

Niina Keränen 
Projektipäällikkö
Oulun kulttuurisäätiö
p. 040 0163 987
niina.m.keranen@oulu2026.eu

Jukka Koutaniemi
Matkailun yrityskehittäjä
Pudasjärven Kehitys Oy
p. 050 544 2300
jukka.koutaniemi@pudasjarvi.fi

Lasse Lyijynen
Toimitusjohtaja
Tyrnävän Kehitys Oy
p. 040 555 4860
lasse.lyijynen@tyrnavankehitys.fi

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter