fbpx

Ensimmäinen Kesäyön kattaus ihastutti

5.9.2023 | AFL-uutiset, ArcticFoodLAb, Rohkeasti Reunalla, UUTISET

Yhteisöllinen ruokatapahtuma Kesäyön kattaus järjestettiin ensimmäistä kertaa 17. elokuuta. Tapahtuma onnistui hyvin, ja oululaiset ottivat yhteisöllisen ruokatapahtuman vastaan positiivisella uteliaisuudella. Osa pöydän ääreen tulleista kertoi odottaneensa tällaista tapahtumaa jo pitkään! Kesäyön kattaus oli kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Ruokatapahtuma Mannerheimin puistossa Oulussa

Martti ja Anne osallistuivat yhteisölliseen ruokatapahtumaan ensimmäistä kertaa. Kesäyön kattaus oli heille mukava startti Oulun Taiteiden Yön runsaan tarjonnan pariin. Kuva: Topi Paananen.

Arctic Food Lab -tiimimme toi Mannerheimin puistoon 24-metrisen pöydän valkoisine liinoineen Oulun Taiteiden Yönä. Kaupunkilaiset kutsuttiin pöydän ääreen itse valmistettujen tai ravintolasta napattujen herkkujen kera. Tarjolla oli myös maistiaisia yhteistyökumppaneilta. Tapahtuman rento ja mukava tunnelma sai kehuja. Tapahtumaa siivitti Oulun Taiteiden Yön ohjelma ja päälavalla soi mukava musiikki. Puiston laidalla kansanmusiikin jukeboksi eli Rällän ihastuttava Meiju-asuntovaunu Arctic Food Lab -kattauksineen tarjosi vieraille ainutlaatuisen kokemuksen.

Projektipäällikkö Niina Keränen Arctic Food Labilta kertoo, että inspiraatiota ja oppia pitkän pöydän ruokailutapahtumaan on haettu Kaunasista, Liettuasta ja Veszprem-Balatonista. Toteutukset kaupungeissa ovat olleet hyvinkin erilaiset, ja tärkein oppi oli lähteä matalalla kynnyksellä järjestämään ja testaamaan tapahtumaa, jotta löytyy juuri Ouluun ja oululaisille sopiva toteutustapa. Kesäyön kattaus tulee saamaan jatkoa ja olemaan yksi ruokaan liittyvistä päätapahtumista kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 aikana.

Perhe ruokailemassa puistossa pöydän ääressä.

Onni, Johanna ja Helmi tykkäsivät uuden yhteisöllisen tapahtuman tunnelmasta. Helmi toivoi Ouluun erityisesti lisää vastaavia tapahtumia, joissa aikuiset ja lapset viihtyvät yhdessä. Kuva: Topi Paananen.

 

Tapahtumassa maistiaisia yleisölle tarjosivat Kujalan tila, ODL kahvila Helmi, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Nuorten Työpajat – Lounasravintola Makoisa, Yrttiaitta Saarento sekä Oulun Suomi-Venäjä-seura.

Arctic Food Lab -ohjelmakokonaisuus esittelee vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin Oulun ja pohjoisen alueen ruokakulttuuria; ainutlaatuisia raaka-aineita ja monipuolista ruokaperinnettämme – sekä myös uusia tuulia.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter