fbpx

Viikonlopun täydeltä tapahtumia ja kansainvälisiä vieraita

23.11.2021 | UUTISET

Oulu2026 ja Oulun kaupunki isännöivät viikonloppuna useita kansainvälisiä ryhmiä, jotka olivat tulleet tutustumaan Ouluun ja alueen kulttuuritarjontaan. Vieraina olivat vuoden 2025 Euroopan kulttuuripääkaupunki Chemnitzin edustusryhmä Saksasta, Pohjoismaiset rajakomiteat Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta sekä matkailuun perehtyneet viestijät Italiasta.

Urbaani kaupunki tarjoaa monenlaista ohjelmaa

Kuva Tempo-orkesterista

Lastenorkesteri Tempo. Oulussa Tempo-toiminta käynnistyi keväällä 2018 ja Oulussa Tempo-toiminta mahdollistetaan monen tahon yhteistyöllä.

Ohjelmaan kuului muun muassa Lumo Light Festivaalin opastettu kierros, Ouluhallissa järjestetyn lapsen oikeuksien viikon päätapahtumaan tutustuminen, paikalliseen ruokakulttuuriin perehtyminen sekä Hailuodossa paikallisten taiteilijoiden tapaaminen.
Chemnitzin vieraat tutustuivat perjantaina Oulun Pikisaaressa Urban Boost-hankkeeseen, missä kehitetään kulttuurityöpaja kaupunkikulttuurin tuottamisesta kiinnostuneille nuorille aikuisille. Suunnitelmissa on, että tulevaisuudessa Pikisaaren alueesta tulee ainutlaatuinen kulttuurisaari, missä taide, luonto ja luovuus elävät rinnakkain lähellä keskustaa.
Perjantaina kaikki vieraat yhdessä Oulu2026-hankkeen ja Oulun kaupungin edustajien kanssa kokoontuivat opastetulle Lumo-festivaali kierrokselle. Kierroksen ohjasi Oulun Yliopiston opettaja ja tutkija, Henrika Pihlajaniemi, joka kertoi valoteosten taustatarinoista ja niiden merkityksistä.
Mukana kierroksella olivat Italiasta asti tullut pariskunta ja The Crowded Planet -kestävään matkailuun keskittyvän sivuston kirjoittaja Margherita Ragg ja valokuvaaja Nick Burns. Mukana oli myös videokuvaaja ja sosiaalisen median ammattilainen Emiliano Bechi Gabrielli. Kolmikko pääsi aiemmin päivällä myös osallistumaan Oulu2026-valoteosten pystytykseen. Paljon sosiaalisessa mediassa Oulusta, Hailuodosta ja Lumosta jakanut Margherita Rigg seurueineen kertoi pitävänsä Oulusta todella paljon.

–Olemme erittäin innoissamme Oulusta ja illan kierroksesta. Näimme Oulu2026-teokset päivällä valoisaan aikaan ja nyt on mielenkiintoista nähdä ne pimeällä. Odotamme myös huomista Hailuoto vierailu kovasti. Olemme vierailleet aiemmin Suomessa, mutta tämä on ensimmäinen kertamme Oulussa, Margherita Rigg kertoi.

Oulu2026 valotaideteoksen pystytystä

Bloggaaja Margherita Rigg, kuvaaja Nick Burns ja videokuvaaja Emiliano Bechi Gabrielli pääsivät mukaan pystyttämään Oulu2026-valotaideteosta.

Kulttuurin moninaisuutta

Chemnitzin vieraat Oulun taidemuseolla vierailulla

Chemnitzin vieraat pääsivät tutustumaan Oulun taidemuseon tarjontaan.

Lauantaina Chemnitzin vieraat pääsivät Oulu2026-hankkeen projektijohtaja Heli Metsäpellon emännöimänä Oulun taidemuseoon ja Oulunhallissa järjestettyyn Ilon päivään. Oulu on yksi UNICEFin lapsiystävällisistä kunnista, ja Ilon päivä oli Lapsen oikeuksien viikon päätapahtuma. Tapahtumassa oli pystytettynä useita lapsen oikeuksia esille tuovia toimintapisteitä, joihin vieraat pääsivät myös tutustumaan. Kulttuuria tapahtumassa tarjoili nuorten Tempo-orkesteri. Ohjelma jatkui Oulun kymmenensillä Sarjakuvafestivaaleilla, missä seuraan liittyi festivaalien puuhamies Harri Filppa.
Samaan aikaan Hailuotoon tutustumassa olleet Italian viestinnän ja kuvaamisen ammattilaiset pääsivät vierailemaan Kulttuuritalo Päiväkodissa sekä tapaamaan liiketaiteilija Eija Rannan ja osallistumaan tanssi työpajaan. He vierailivat myös Marjaniemen Majakassa, tapasivat taitelija–muusikko Antye Greien sekä Anni Rapinojan hänen ateljeessaan, missä luonto ja taide yhdistyvät.
Oulussa maanantaihin saakka vierailevat Ragg, Burns ja Bechi Gabrielli pääsivät vielä sunnuntaina revontulien metsästykseen oppaan kanssa. Viikonlopun ohjelmaa suunniteltaessa kiinnitettiin huomiota siihen, että jokainen voi päästä kokemaan saman elämyksen.

Yhteistyötä yli valtioiden rajojen

Pohjoismaiset rajakomiteat kokoontuivat Oulussa järjestettyyn rajakomiteafoorumiin. Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa työn liikkuvuudesta sekä pohjoisten rajaseutujen vetovoiman kehittämisestä. Pandemian jälkeen tavoitteena on luoda uusi, kestävä rajaseutujen yhteistyön malli. Perämerenkaaren alueella tärkeimpiä kysymyksiä olivat työmarkkinoiden kehittäminen sekä kestävän luonto- ja kulttuurimatkailun kehitys.

–Kahden vuoden tauon jälkeen meillä on vihdoin mahdollisuus tavata toisiamme ja vahvistaa vuorovaikutusta, yhteistyötä ja luottamusta yli valtioiden rajojen, Perämerenkaari-yhdistyksen puheenjohtaja sekä Oulu2026-hankkeen toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter