fbpx

Tuiran Oulu2026-seinämaalauksen julkistamisjuhla perjantaina

20.9.2023 | TIEDOTTEET, UUTISET, Villisti kaupunki

Uusi seinämaalaus on valmistunut Oulun Tuiraan osana Euroopan kulttuuripääkaupungin Oulu2026-kulttuuriohjelmaa. Teoksen valmistumista juhlistetaan seinämaalauksen luona perjantaina 22. syyskuuta klo 18 osoitteessa Valtatie 54.

Ilana Pichon työskenteli Tuirassa noin kolmen viikon ajan. Osoitteessa Valtatie 54 sijaitsevan teoksen julkistamisjuhla on 22.9. klo 18. Kuva: Juha Niemelä

Tuira äänestettiin tämän vuoden Oulu2026-seinämaalauksen toteutuspaikaksi kaikille oululaisille avoimessa yleisöäänestyksessä. Teoksen taiteilijaksi valittiin kanadalainen Ilana Pichon vuonna 2022 järjestetyn globaalin portfoliohaun pohjalta, johon osallistui 530 taiteilijaa 64 maasta.

Pichon aloitti kolmiviikkoisen työskentelynsä Oulussa tutustumalla Tuiraan ja alueen ihmisiin. Teosta suunniteltaessa järjestettiin asukastapaaminen Tuirakas-asukastuvalla ja työpaja Kisakentän päiväkodissa. Teoksen lähtökohdaksi valikoitui lämmin vastaanotto, jonka taiteilija kohtasi saapuessaan yhteisöön. Maalauksen raikkaat värit on poimittu ympäristöstä ja abstraktit muodot kävelyteistä, jotka johtavat pihoille ja asuintalojen sisäänkäynneille eri puolilla Tuiraa.

”Tuirassa on vahvaa yhteisöllistä tekemisen meininkiä. Asukkaiden aktiivisuus ei jäänyt äänestykseen teoksen sijainnista, vaan myös suunnitteluvaiheeseen on osallistuttu ja taiteilijaa teoksen parissa jututettu sankoin joukoin. Tuiralaiset ovat ylpeitä asuinalueestaan ja toivat sen projektissamme esille, mikä heijastuu nyt kauniina taideteoksena katukuvassa, kaikkien nähtävänä”, iloitsee Oulu2026:n osallisuuskoordinaattori Mirja Syrjälä.

Kaikille avoimessa julkistamisjuhlassa perjantaina kuvataiteilija Ilana Pichon kertoo teoksen toteutuksesta ja kokemuksistaan Tuirassa työskentelystä. Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja Tuirakas-asukastuvan järjestämässä juhlassa on myös musiikkiesityksiä sekä mehu- ja pannaritarjoilu. Tervetuloa!

Teos on osa Kaupunkitaiteesta iloa arkeen -projektia, jota toteuttaa Upeart. Lue lisää projektista.

Lisätietoja medialle:

Upeart
+358 50468 6521
press(at)upeart.com

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter