fbpx

Qstockin Oulu2026-lavan artistit valittu

4.5.2023 | TAPAHTUMAT, UUTISET

Oululainen Qstock-festivaali on tänä vuonna osin kolmipäiväinen, sillä Linnansaareen siirtyvän Oulu2026-lavan ohjelma alkaa jo torstaina 27. heinäkuuta. Linnansaareen on vapaa pääsy koko festivaalin ajan.

kuvassa Cultish collectiven dj

Oulu2026-tunnelmia Linnansaaresta heinäkuulta 2022. Kuva: Verneri Savukoski

Oulu2026-lava esittelee tuttuun tapaan nousevia oululaisia bändejä ja artisteja. Torstaina lavalle kipuavat modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana, poprock-yhtye Valkea ja spoken word -artisti Lajune. Perjantaina vuorossa ovat elektronista musiikkia tekevä Recens, metalliryhmä Slow Fall, progepoppia soittava Kos Mos ja laulaja-lauluntekijä Eereka. Lauantaina puolestaan esiintyvät räppäri Mactopias, folkahtavasti maalaileva Haamusoittajat, melodista punkkia paahtava Saa kiljua, elektro-folk -duo Junna ja energiapakkaus Kiestus.

”Nostamme Oulu2026-lavalla esiin oululaisen musiikkikentän moninaisuutta tuomalla artisteja lukuisista eri genreistä. Mukana on niin uransa ihan alussa olevia kuin jo vähän kokeneempiakin tekijöitä, mutta kaikkia yhdistää halu kehittyä ja ottaa askelia kohti yhä isompia lavoja”, Oulu2026:n vastaava tuottaja Henri Turunen kertoo.

Oulu2026-lava on osa Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Turunen toteaa musiikin olevan merkittävä osa oululaista kulttuuri-identiteettiä, joten paikallisille artisteille halutaan tarjota uusia mahdollisuuksia niin Euroopassa kuin paikallisestikin Oulu2026:n kautta. Esiintyjät valittiin keväällä -23 toteutetun kaikille avoimen haun kautta. Valinnoista vastasi Oulu2026:n kokoama artistityöryhmä.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Qstock on ollut loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Lisätiedot: Henri Turunen, vastaava tuottaja / Oulu2026, henri.turunen@oulu2026.eu, 040 621 2015

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter