fbpx

PotnaPekalla Pikisaareen, pyöräilyä kulttuurikohteissa ja Huutajien privaattikonsertti – Kansainvälinen valintaraati vieraili Oulussa torstaina

31.5.2021 | KIRJOITUKSET, UUTISET

Oulu2026 sai viimein esitellä konkreettisesti kulttuuripääkaupunki-hakukirjansa sisältöjä, kun kansainvälinen raati vieraili Oulussa viime viikon torstaina 27.5. Viileä mutta poutainen päivä sisälsi muun muassa vierailuja Taidemuseolla, kulttuurikeskus Valveella ja teatterilla – sekä tietenkin Oulun tyylille uskollisesti paljon PotnaPekalla ajelua, Mieskuoro Huutajien pikakonsertin sekä yhteiskuvan Toripoliisin kanssa.

Kansainvälinen raati valitsee tällä viikolla Oulun, Tampereen ja Savonlinnan väliltä kulttuuripääkaupungin vuodelle 2026, mutta ennen vaikeaa valintaa kukin kaupunki sai mahdollisuuden tuoda hakemuksilleen kontekstia konkreettisen vierailun muodossa.

Kesäinen keli hemmotteli, Oulu verhoutui Oulu2026-ulkoasuun – katso kuvagalleria

Raati vieraili ennen Oulua Tampereella, ja pohjoisesta matka jatkui Savonlinnaan. Päivän mittaiselle vierailulle ei kaikkia Oulun alueen helmiä voinut sisällyttää, ja myös Korona rajoituksineen vaikutti merkittävästi ohjelman suunnitteluun.

Kokonaisuudessaan aamusta iltapäivä-neljään kestänyt ohjelma piti kuitenkin sisällään monipuolisesti Oulun hakukirjan teemoja esitteleviä aktiviteetteja ja vierailuja, ja raatilaiset pääsivät päivän aikana keskustelemaan monen paikallisen tekijän ja toimijan kanssa.

“Raati vaikutti aidosti kiinnostuneelta, ja he tekivät paljon muistiinpanoja, ottivat kuvia ja esittivät tarkentavia kysymyksiä”, kuvailee Oulu2026-hankkeen projektipäällikkö Heli Metsäpelto päivän tunnelmia. Metsäpelto uskoo, että Oulun ohjelman monipuolisuus erottui edukseen:

“Minusta Oulusta välittyi hyvin ammattimainen ja innostunut tunnelma. Haluan myös lämpimästi kiittää kaikkia, jotka osallistuivat ohjelman tekemiseen!”

Katso kuvagalleria päivän kulusta alta. Kaikki jutun kuvat on ottanut Harri Tarvainen.

 

Kulttuuripääkaupunki-kisa ratkeaa keskiviikkona – julkistustilaisuutta voi seurata virtuaalisesti

Tänään maanantaina Oululla on viimeinen tilaisuus paljastaa raadille viimeiset ässät hihastaan, kun Oulu2026-tiimiläiset esittelevät hakemustaan Helsingissä vielä kerran. Voittaja julkistetaan keskiviikkona 2.6. klo 11:30 alkaen.

“Opetus- ja kulttuuriministeriön suoraa lähetystä voi seurata meidän FB-sivuilla ja myös YLE lähettää suoraa lähetystä, jossa on tunnelmia kisakaupungeista”, muistuttaa Metsäpelto.

Linkki julkistustilaisuuden live-striimiin alla:

https://www.youtube.com/watch?v=AS2nd0wuJ0c

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter