fbpx

Piia Rantala-Korhonen ja Samu Forsblom Oulun kulttuurisäätiön johtoon

14.12.2021 | TIEDOTTEET, UUTISET

Piia Rantala-Korhonen on valittu Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtajaksi ja Samu Forsblom ohjelmajohtajaksi. Oulun kulttuurisäätiön hallitus päätti yksimielisesti valinnoista tänään. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Euroopan kulttuuripääkaupunki (European Capital of Culture, ECOC) on tunnetuimpia Euroopan unionin toimia.

”Oulun kulttuurisäätiö vastaa kulttuuripääkaupunkitoiminnasta, kun Oulun kaupunki luovuttaa kapulan 1. tammikuuta 2022 alkaen säätiölle”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Risto Ruohonen.

Piia ja Samu

Oulun kulttuurisäätiön hallitus käsitteli myös Oulu2026-toiminnan tutkimus, arviointi- ja seurantatyön toteutusta vuosina 2022–2027.  Kulttuuripääkaupunkitoiminnan tutkimus ja arviointi ovat pakollinen osa vuosina 2020–2033 toteutettavia Euroopan kulttuuripääkaupunkeja. Seurannan tavoitteena on mitata Oulu2026:n menestystä pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamisessa, eli vilkkaan, kiehtovan kaupungin luomisessa, tasapainoisen yhteisön luomisessa ja luovan alueen luomisessa. Työ tulee tuottamaan uutta tietoa kulttuurin merkityksestä kaupungin ja sitä ympäröivän alueen taloudelliselle, sosiaaliselle ja kulttuuriselle kehitykselle. Tutkimus, arviointi- ja seurantatyötä jatketaan Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen kanssa.

Toimitusjohtajan ja ohjelmajohtajan valinta

Johtajien tehtävät olivat avoimessa haussa 5.–23.11. ja lisäksi mahdollisia ehdokkaita haettiin rekrytointipalveluyritys MPS Career Oy:n toimesta. Toimitusjohtajan tehtävään vastaanotettiin 9 hakemusta ja ohjelmajohtajan tehtävään 13 hakemusta.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus valitsi Piia Rantala-Korhosen toimitusjohtajaksi ja Samu Forsblomin ohjelmajohtajaksi. Molemmat valitut omaavat pitkän kokemuksen kulttuurialan eri tehtävistä ja ovat olleet merkittävässä roolissa Oulun matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

”Oulun kulttuurisäätiön hallitus näkee, että vuoden 2026 valmistelu voi nyt käynnistyä täysillä ja hyvistä lähtökohdista. Rantala-Korhosen ja Forsblomin johdolla on hyvä jatkaa ja laajentaa tulevan toiminnan ja ohjelman valmistelua ja toteutusta kohti kulttuurin ilmastonmuutosta”, toteaa Ruohonen.

Piia Rantala-Korhonen, filosofian maisteri, on toiminut johtotehtävissä Oulun ja Espoon kaupungeilla ja muun muassa Suomen Taiteilijaseuran pääsihteerinä. Hän on johtanut Euroopan kulttuuripääkaupungin, Oulu2026, hakemusprosessia alusta alkaen eli vuodesta 2017. Rantala-Korhonen on toiminut myös konsernihallinnon kansainvälisen ryhmän johtajana ja Oulun kaupungin apulaiskaupunginjohtajana vastaten kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista. Espoon kaupungilla Rantala-Korhonen toimi vapaan sivistystyön johtajana.

”Kiitän hallitusta suuresta luottamuksesta, tämä on meidän isolle alueellemme niin iso asia ja myös taloudellinen satsaus. Haluan kiittää myös teitä, jotka olette olleet mukana hakuvaiheessa ja sitoutuneet toteuttamaan kulttuuri-ilmastonmuutosta”, Rantala-Korhonen kommentoi.

Toimitusjohtaja johtaa säätiön toimintaa ja taloutta sekä toimii ohjelmajohtajan ja päälliköiden esimiehenä. Toimitusjohtaja vastaa säätiön hallituksen asioiden valmistelusta ja päätösten toimeenpanosta yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Samu Forsblom, musiikin maisteri, on toiminut kulttuurin ja luovien alojen johto- ja kehittämistehtävissä Oulun kaupungilla ja muun muassa Oulu Sinfonian intendenttinä. Forsblom on toiminut Oulun kaupungin kulttuurijohtajan tehtävän ohella Oulu2026-ohjelmajohtajana vuodesta 2018. Forsblom on toiminut myös Oulun kaupungin tapahtumapäällikkönä ja kulttuuripalveluiden kehityspäällikkönä. Forsblom on toiminut myös AreenaOulun luovana johtajana.

”On mahtavaa päästä tekemään nyt unelmista totta. Tittelin hakuvaihe oli oma prosessinsa, jossa maalailtiin kulttuurisesti rikasta Oulun tulevaisuutta. Nyt on aika lunastaa tuo lupaus. Tämä onnistuu vain yhdessä tekemällä”, Samu Forsblom kommentoi.

Ohjelmajohtaja vastaa kulttuuriohjelmasta, projektien valinnasta ja toteutuksesta. Ohjelmajohtaja toimii ohjelmayksikön henkilöstön esimiehenä ja vastaa kulttuuriohjelman toiminnasta ja taloudesta säätiön hallitukselle. Keskeisimpiä tehtäviä ovat monipuolisen kulttuuriohjelman yhteistyöverkoston ja ohjelmakonseptien rakentaminen ja tapahtumahankinta.

Oulun kulttuurisäätiön hallitus kokoontui toiseen kokoukseensa etäyhteyksin. Vuonna 2022 hallitus kokoontuu lähes kuukausittain. Hallituksen puheenjohtaja on Risto Ruohonen, valtiotieteiden maisteri, ja varapuheenjohtaja on Päivi Laajala, Oulun kaupunginjohtaja. Jäsenet ovat Emilie Gardberg, Sibelius-Akatemian dekaani, Reima Loukkola, Osuuskauppa Arinan hallintojohtaja, Tytti Määttä, Kuhmon kaupunginjohtaja, Jouko Niinimäki, Oulun yliopiston rehtori, Elena Näsänen, kuvataiteen maisteri ja videotaiteilija ja Cay Sevon, valtiotieteiden tohtori.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter