fbpx

Pateniemen raitti löytyy nyt sivuiltamme!

27.5.2024 | UUTISET

Pateniemen raitti on oululaisen Pateniemen koulun yhteisöllisesti toteuttama reitti, joka kertoo Pateniemen historiasta, luonnosta ja kulttuuriperinnöstä. Reitti sisältää kohteiden esittelyn lisäksi kuvamateriaalia sekä alueen vanhojen asukkaiden ja asiantuntijoiden haastatteluvideoita. Reitillä voi kokea myös oppilaiden piirroksia, runoja ja kertomuksia Pateniemestä.

Pateniemen raitilla hyödynnetään sähköisiä oppimisympäristöjä ja yhteisöllisesti tuotettuja opetussisältöjä. Pateniemen raitti innostaa nuoria myös ulkona liikkumiseen. Sisällöltään ja menetelmiltään se soveltuu kaikenikäisille. Pateniemen raitin on toteuttanut Pateniemen koulu yhteistyössä Pateniemi-seuran kanssa. Tutustu reittiin Tarinareitit-sivullamme (linkki avautuu uuteen välilehteen). Pateniemen raitti löytyy sivun lopusta. Samaisella sivulla voit kuunnella myös tervatarinoita sekä pohjoisen saundeja.

Pohjoisista tarinoista vetovoimaa

Tervatarinoiden reitti ja Pohjoisen soundi ovat Pohjoisista tarinoista vetovoimaa -hankkeen pilotteja. Hankkeen toteutti Oulun kulttuurisäätiö. Tavoitteena on kehittää uusia tapoja, joiden avulla voidaan tuoda teemoitettuja reittejä helppokäyttöisen teknologian keinoin Oulu2026-toteutusalueelle. Alueen kulttuuriperinnön esiintuominen ja maksuttomien elämyksien tarjoaminen vahvistavat alueen asukkaiden paikallisidentiteettiä arjen ympäristöissä ja luovat myös matkailullista vetovoimaa. Tarinoita kartoitettiin yhdessä asiantuntijoiden ja kuntalaisten kanssa. Hanke päättyi huhtikuussa 2024, mutta reitit jäävät elämään.

Hankkeen toteuttaja: Oulun kulttuurisäätiö rs., päärahoittaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto

Toteutusaika: 1.3.2023-30.4.2024

Lue lisää Pohjoisista tarinoista vetovoimaa -hankkeen sivulta.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter