fbpx

Oulun kulttuurisäätiön perustaminen etenee

31.8.2021 | UUTISET

Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2. kesäkuuta 2021. Kulttuuripääkaupunkitittelistä kisasivat Oulun lisäksi Tampere ja Savonlinna. Hanketta toteuttamaan on tarkoitus perustaa säätiö.

Kaupunginhallitus käsitteli Oulun kulttuurisäätiön pääomittamista ja rahoitusta kokouksessaan 30. elokuuta. Kaupunginhallitus esitti Oulun kulttuurisäätiölle 500 000 euron peruspääomaa ja lähetti asian päätettäväksi kaupunginvaltuustolle. Lisäksi kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi 20 miljoonan euron rahoituksen kulttuuripääkaupunkitoimintaan vuosille 2021–2027. Tähän rahoitukseen sisältyy myös peruspääoma.

Euroopan kulttuuripääkaupunki on yksi tunnetuimpia Euroopan unionin toimia. Se tuo esiin kaupunkien merkitystä kulttuurielämän keskuksina. Oulu2026:n pääteema on kulttuuri-ilmastonmuutos ja kulttuuriohjelman visio on olla innostava, kestävä ja eurooppalainen.

”Kyseessä on usean vuoden kaupunkikehittämisen kokonaisuus, jolla halutaan lisätä alueelle elinvoimaa sekä kulttuuria ja asukkaiden hyvinvointia”, toteaa Oulu2026-johtaja Piia Rantala-Korhonen.

Oulun kulttuuripääkaupunkiprojektin menoiksi arvioidaan noin 50 miljoonaa euroa vuosina 2021-2027. Valtio osallistui Suomen aiempien kulttuuripääkaupunkien Helsingin (2000) ja Turun (2011) toimintakuluihin yhtä suurella summalla kuin nimitetty kulttuuripääkaupunki. Oulun kohdalla odotetaan valtion noudattavan samaa rahoitusperiaatetta. Oulu2026-hakukirjan rahoitussuunnitelman mukaisesti 10 miljoonaa euroa on tarkoitus rahoittaa muun muassa EU-hankerahoituksen ja yritysyhteistyön kautta.

Kaupunginhallituksen päätös 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter