fbpx

Oululaisia artisteja Kaunasin kulttuuripääkaupunkitapahtumassa

19.5.2022 | UUTISET, Villisti kaupunki

Kaunas avasi juhlavuotensa tammikuussa ja nyt toukokuun 20.–22 päivinä Kaunas juhlii kevään toista pääviikonloppua Nemunas- ja Neris-jokien risteymässä useiden erilaisten tapahtumien ja näyttelyiden voimin. Lauantain Let’s Celebrate River -tapahtumassa Jukka Takalon Kajakkiorkesteri laskee alas Nemunasjoen virtaa 15 kilometrin matkan musisoiden rantapenkereiden yleisöille. Viiden tunnin yhteisöllisessä tapahtumassa joessa kulkee yleisöä mukana, joten myös koko Oulun delegaatio hyppää veneisiin soutamaan ja laulamaan bändin mukana. Myös Neris-joen virtaa laskee oma kulkueensa ja lopulta nämä karnevaaliveneiden letkat kohtaavat Kaunasin keskustan suistossa.

Perjantaina Kaunasissa vietetään Courtyard Festivalia, jossa kaupungin kävelykadut täyttyvät sadoin metrein valkoisin liinoin koristelluista pöydistä ja erilaiset yhteisöt niin Liettuasta kuin muistakin maista voivat tuoda mukanaan omien alueidensa herkkuja ja tarjottavaa. Myös Oulu osallistuu tähän illalliseen tuomalla Arctic Food Lab -henkisiä eli paikallisia ruokatuliaisia pöytiin. Ruokailun taustalla kuullaan oululaista musiikkia tapahtumalavalta Jukka Takalon, Soiva Siilin ja The Southgates -yhtyeen voimin.

Viikonlopun ohjelma huipentuu lauantai-iltana brittiläisen teatteriohjaaja Chris Baldwinin ohjaamaan vesispektaakkeliin The Confluence, joka on lupauksien mukaan kokoluokaltaan sellaista, mitä ei kaupungissa ole koskaan koettu.

Oulusta tapahtumaan osallistuu kaikkiaan 15 hengen seurue, jossa on kajakkiorkesterin lisäksi osallistujia Oulu2026-tiimistä sekä niin ikään jokien kulttuurivirtoja tutkivaa Delta Life -projektia rakentavan Oulun juhlaviikkojen ja Maaseudun Sivistysliiton edustajia.

 

https://kaunas2022.eu/en/

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter