fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Peltokurki

15.12.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Viikon kulttuuripersoonamme on oululainen Peltokurki -duo, jonka muodostavat Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen. Yhdessä Emma ja Anna toimivat musiikintekijöinä sekä luovan alan yrittäjinä. Musiikkia he ovat tehneet yhdessä vuodesta 2016 alkaen ja viime keväänä julkaisimme esikoisalbumimme. Parhaillaan Peltokurki työstää toista kokopitkää levyään.

 

Oulu, yhdessä 32:n muun pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki! Miltä nyt tuntuu?

Meistä se tuntuu hienolta ja etuoikeutetulta, että saadaan toimia musiikintekijöinä juuri Pohjois-Suomessa. Pohjoisuus on meille tärkeä arvo ja pohjoinen ääni ansaitsee tulla kuuluviin.

 

 Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee teille?

Meille on merkityksellistä osoittaa, että vakavasti otettava ammattiura musiikintekijänä on mahdollista luoda Oulusta käsin. Tahdomme toimia esimerkkeinä tässä asiassa.

 

Millaisena näette Oulun tällä hetkellä?

Oulu on hyvä ja turvallinen paikka tehdä taidetta omalla tyylillä. Ilmapiiri on kannustava ja täällä on mahdollista luoda laajat verkostot luovan alan toimijoiden kanssa.

 

Millä tavoin vietätte vapaa-aikaanne? 
Luonnossa liikkuen, meditoiden ja perheen sekä ystävien kanssa mukavaa aikaa viettäen.

 

Miltä Oulussa näyttää ja tuntuu vuonna 2026?  Miten uskotte kulttuuripääkaupunkitittelin vaikuttavan pohjoiseen Suomeen? 
Oulu pohjoisuudessaan on kiinnostava ja tänne virtaa kulttuurinnälkäisiä ihmisiä ympäri Eurooppaa. Uskomme, että täällä tullaan näkemään yhä laajemmin kulttuuria. Vireää ja monipuolista kulttuurielämä on jo nyt, mutta se tulee vain kasvamaan. Oulussa on paljon mahdollisuuksia.

 

Kuva: Mikko-Pekka Karlin

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter