fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Pasi Räbinä

27.1.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

rabinaOulu2026-kulttuuripersoona on tällä kertaa Oulun teatterin pukusuunnittelija Pasi Räbinä.

35-vuotisen uransa aikana Räbinä on saanut suunnitella näyttämöpukuja laajalla skaalalla ja monilla eri tyyleillä useisiin näytelmiin, oopperoihin, musikaaleihin ja tanssiteoksiin.

Miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?
On ihan mahtavaa synnyttää oululaisille katsojille visuaalisia ja toivottavasti mieleenpainuvia herkkupaloja, viimeksi Kaboom ja kuvittelun voima ja Fidelio -oopperan tiimoilta. Tässä työssä saa antautua ja käyttää mielikuvitustaan, ajatteluaan ja luottaa illuusion voimaan.

Edelleen myös näin korona-aikaan suunnittelemme, tuotamme ja harjoittelemme tulevia produktioita vaikka esitystoiminta on nyt katkolla. Katkos tuntuu edelleen kuin välitilassa olemiselle, kun teatterimme  tarkoituksena on kuitenkin tarjota esityksiä sekä elämyksiä yleisölle. Ilman yleisöä ja kontaktia jää jotain olennaista puuttumaan teatterin ydin merkityksestä. Yleisöllä on jo ikävä esityksiä ja esiintyjillä palo jo näyttämölle, toivottavasti kohtaamme pian!

Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme olisi paras kulttuuripääkaupunki?
Nyt jos koskaan Oulun ja pohjoisen Suomen on ryhdistäydyttävä ja näytettävä myös muille, että täältä löytyy niin monen kulttuurialan huippuosaajia. Meidän ei tule olla sammuttamassa vaan sytyttämässä uusia ja rohkeita kulttuurin avauksia kulttuurin suurkuluttajille mutta myös ihan tavalliselle kansalaiselle. Kulttuurinen sivistys on myös henkistä pääomaa, ja ihan oikeasti se vaikuttaa myös meidän omaan hyvinvointiimme. Me tarvitsemme ajateltavaa, elämyksiä ja hetkiä, jolloin voimme siirtyä omasta pääkopastamme toiseen tajunnan tilaan ja tuntea, että ehkä jotain sisällämme liikahtaa.

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki
Oulu2026-kulttuuripääkaupungin tarjonta ei ole vain oululaisille, vaan tarjoaa myös koko Suomelle laajalla rintamalla kansainvälisen tason ohjelmistoa. Nyt pidän peukkuja ihan hulluna, että hanke toteutuu, saa kolahduksia aikaiseksi ja jättää myös sen jälkeen perintönä oululaisille pysyvän jäljen.

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter