fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Olli Joki

17.2.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

ollijokiTällä viikolla kulttuuripersoonamme on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Joki.

Joki on 23-vuotias paljasjalkainen oululainen, joka opiskelee kansainvälisen liiketoiminnan johtamista Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Vaikka kaipuu normaalin arjen ja opiskelijakulttuurin pariin on suuri, piristävät miestä tällä hetkellä etenkin valoisan ajan lisääntyminen ja kauniit, aurinkoiset talvipäivät.

Olli, miltä elämäsi näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Olen jollain tavoin osannut vuoden aikana sopeutua ja tottua vallitsevaan tilanteeseen, ja vaikka kokonaisuudessaan kaipuu takaisin normaaliin on suuri, pystyy päivittäisestä elämästä löytämään runsaasti positiivisia asioita, mitkä auttavat jaksamaan näissä oloissa.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

On hienoa, että oululaiset ovat toimineet vastuullisesti näinä aikoina, ja tartuntojen määrä sekä taudin leviäminen on kyetty pitämään aisoissa. Opiskelijana yksin puurtaminen on kuluttavaa, ja sitä kaipaisi rinnalle enemmän yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta muiden opiskelijoiden kanssa. Olenkin tyytyväinen, että opiskelijajärjestömme ovat keksineet myös hyviä tapoja järjestää erilaisia etätapahtumia ja luoda yhteisöllisyyttä näinä vaikeina aikoina. Niitä tarvitaan entistä enemmän.

Oulu, yhteistyössä 32 kunnan kanssa, hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Miksi juuri pohjoinen Suomi olisi sopiva valinta voittajaksi ja mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Pohjoisesta Suomesta löytyy luovuutta, monipuolisuutta ja periksiantamattomuutta, mikä näkyy esimerkiksi aktiivisessa opiskelijakulttuurissamme. Kulttuuri-ilmastonmuutos -teema merkitsee minulle ennen kaikkea yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunteiden kokemista kulttuurin keinoin.

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki:

Näyttäkäämme yhdessä koko Euroopalle pohjoisen Suomen osaaminen ja luovuus!

 

Kuva: Jesse Ronkainen 

 

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter