fbpx

Oulu2026-Kulttuuripersoona: Lauri Tuohimaa

3.3.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Viikon kulttuuripersoonamme Lauri Tuohimaa on oululainen muusikko ja musiikintekijä, jonka aika kuluu tällä hetkellä pitkälti Tuohimaa-bändin kolmannen levyn työstämisen parissa. Mies toimii bändin laulaja-kitaristina. Tuohimaa on soittanut lisäksi yhtyeissä Charon, Embraze, For My Pain… ja Maple Cross ja työskennellyt myös muun muassa äänisuunnittelijana. Hän on myös yksi Koiteli Elää ry:n ja -festivaalin perustajista.

Lauri, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Olihan se aika kova järkytys ja kaiken kaikkiaan epätodellinen fiilis, kun keikkakalenteri tyhjeni aivan yhtäkkiä viime keväänä. Meni jonkun aikaa, että tottui niihin vapaisiin viikonloppuihin, joita ei ollut viettänyt aiemmin paljonkaan aikuisiällä. Pääsimme vasta loppuvuodesta jotenkin tämän tilanteen päälle ja aloimme tekemään hyvällä meiningillä ja ilman kiirettä uutta musiikkia Tuohimaalle. Suunnitelmissa on päästä äänittämään uutta levyä tämän vuoden aikana. Olen ollut myös kaiken tämän keskellä erittäin onnekas, koska olen löytänyt itselleni mukavan ja säännöllisen päivätyön.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu on minulle todella tärkeä kotikaupunki. Parasta täällä tällä hetkellä ovat hyvät lenkkipolut, joissa hölkkään koirani kanssa. Ouluun on aina ollut mukava palata pitempienkin keikkareissujen jälkeen. Juureni ovat vahvasti kiinni pohjoisen routamaassa.

Oulu, yhteistyössä 32 kunnan kanssa, hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Miksi juuri pohjoinen Suomi olisi sopiva valinta voittajaksi?

Pohjoisessa on mielestäni aina ollut paljon luovaa voimaa, sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta.

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Kulttuuri-ilmastonmuutos tuntuu minusta erittäin tärkeältä ja tervetulleelta. Toivoisin, että kulttuuria tuettaisiin tasapuolisemmin ja pohjoisen ääni saisi enemmän kuuluvuutta valtakunnallisesti. Meillä on täällä hurjasti potentiaalia, tietoa ja taitoa.

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Toivottavasti Oulu löytää nyt hyvät keinot auttaa kulttuurintekijöitään tämän vaikean ajan yli, jotta meillä on laaja kirjo tekijöitä myös vielä vuonna 2026. Luovalla alalla toimivat tarvitsevat nyt ennen kaikkea tukea, rahoitusta ja toimivia tiloja.

Toivon paljon myötätuulta tuleviin vuosiin, ja olisi tietenkin erittäin upeaa asua ja tehdä musiikkia kulttuuripääkaupungista käsin. Hyvä Oulu, me osaamme yhdistää voimamme ja tuemme toisiamme!

Kuva:Marko Kemppainen

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles