fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Kai Latvalehto

11.11.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

Kai Latvalehto on tuttu Aknestik-yhtyeestä sekä Laulu koti-ikävästä -dokumenttielokuvasta. Hän väitteli parisen vuotta sitten tohtoriksi aiheenaan ruotsinsuomalainen kulttuuri-identiteetti. Tästä loogisena jatkumona Kai käynnisti Oulussa Ruotsinsuomalaisen kulttuurilähetystön toiminnan vuonna 2019. Tällä hetkellä Kai vastaa Iin KulttuuriKauppilassa Kripa-hankkeesta, jossa luodaan Pohjois-Pohjanmaalle kansainvälinen taiteilijaresidenssiverkosto.

 

Kai, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

“Elämme hurjia aikoja. Nyt on kuitenkin juuri oikea hetkiä teroittaa kynät ja valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla tulevaisuuteen, joka ei tule olemaan entisen kaltainen. Kultainen 1980-luku ei onneksi enää palaa, mutta niin ei myöskään 2000-luvun alkupuoliskon elämä tee. Tässä piilee myös ulottuvuuksia kestävämmän kehityksen, pohjoismaisen yhteistyön, kulttuurin ja positiivisen pohjoisen yhteisöllisyyden luomisessa.”

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt? 

“Viitaten edelliseen, Oulu on kiistatta pohjoisen Suomen ja kenties koko pohjoisen Pohjolan (huom. ei Skandinavian) pääkaupunki. Olemme kautta aikain osoittaneet, että kykenemme maantieteestä riippumatta olemaan ajassa kiinni, emme jää tuleen makaamaan, vaan olemme lentäneet tervan, teollisuuden ja teknologioiden aikakausilla kurkiaurojen kärjessä.”

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

“Oulu2026-hankeen johtoajatus kulttuuri-ilmaston muutoksen tarpeesta on jo nyt osoittanut profetiallisen painoarvonsa. Meidän moderni pohjoinen elämäntapa, tiiviin luontosuhteen ja raikkaan kulttuuriajattelun selkäranka, voi antaa Euroopalle yhtä paljon kuin Eurooppa meille.”

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

“Tämä on vasta alakua! Paskakaupunni on paras kaupunki!”

 

 

Kuva: Inka Hyvönen

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles