fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Emilia Aarnio

31.3.2021 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

 

Viikon kulttuuripersoonamme elää juuri nyt erityisen jännittäviä aikoja: 35-vuotias oululainen laulaja-lauluntekijä, musiikinopettaja ja yrittäjä Emilia Aarnio julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa huhtikuun lopussa.

Heinäpäässä sijaitsevan Tarkkis 14 -vintageputiikin omistaja on musiikin opettamisen lisäksi keikkaillut muusikkona yli 15 vuotta. Omien unelmien tavoittelu ja siitä kumpuava voima auttavat naista jaksamaan – myös näinä vaikeina koronapandemian aikoina.

Emilia, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

Elämä tuntuu tulevan debyyttialbumin julkaisun vuoksi tietysti hyvin jännittävältä! Koen, että vuosien opiskelu ja työ palkitaan pian ja oman työn ja elämän merkityksellisyydestä onkin tullut minulle tärkeä asia.

Olen pyrkinyt aktiivisesti omia unelmiani kohti viimeiset pari vuotta, ja saanut siitä paljon voimaa ja uutta virtaa. Samaan aikaan koen nämä poikkeusolot melko ahdistavina, koska suurin osa toimeentulostani on tyrehtynyt koronapandemian vuoksi.

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt?

Oulu näyttää näin kulttuurityöläisen silmin hyvältä paikalta elää, olla ja tehdä työtä. Täällä on hyvin moninainen ja vilkas kulttuurielämä, joka tietysti pitäisi nyt vain saada pian takaisin raiteilleen ennen kuin pienyrittäjät, muusikot ja taiteilijat menettävät viimeisenkin toimeentulonsa. Itse haluankin olla luomassa Ouluun lisää menoa, valoa, iloa ja mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja eri toimijoiden kesken kaupunkikulttuuria värittämään.

Oulu, yhteistyössä 32 kunnan kanssa, hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Miksi juuri pohjoinen Suomi olisi sopiva valinta voittajaksi?

Täällä ollaan aitoja ja uskotaan omaan tekemiseen. Asioita tehdään sydämellä ja intohimolla, toisiamme tukien. Oulussa on paljon potentiaalia ja opiskelumahdollisuuksia, ja pienen kaupungin etu onkin se, että verkostoituminen on helppoa kunhan vain uskaltaa rohkeasti avata suunsa oikeassa paikassa.

Mitä kantava teemamme, kulttuuri-ilmastonmuutos, merkitsee sinulle?

Se merkitsee minulle hyvin paljon! Mielestäni kulttuuria pitäisi tukea ja elävöittää erilaisilla projekteilla ja tempauksilla. Pop up on päivän sana: kulttuuri elää yhteisissä, jaetuissa hetkissä ja se muuttuu koko ajan ja on tekijöidensä näköistä.

Itse en osaisi elää ilman musiikkia ja kulttuuria, ja pidänkin omassa putiikissani taidenäyttelyitä, pieniä livekeikkoja (kun niitä taas saa toivottavasti pian järjestää), tunnelmallisia asiakasiltoja sekä korupajoja.

hetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Oulu, sinussa on kaikki se mitä mielenkiintoiseen kulttuuripääkaupunkiin vaaditaan! Usko unelmiisi ja toteuta ne yksi kerrallaan, silloin muutkin huomaavat sinut ja haluavat tulla työsi hedelmiä ihastelemaan ja kokemaan! <3

 

Kuva: Anni Aarnio

Jaa sivu eteenpäin

Dela på sociala medier

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles

Fler nyheter