fbpx

Oulu2026-kulttuuripersoona: Blair Stevenson

4.11.2020 | KULTTUURIPERSOONAT, UUTISET

Blair Stevenson on alun perin kotoisin Kanadasta, mutta on asunut ja työskennellyt Oulussa tasaisin väliajoin viimeisen 20 vuoden aikana. Oulu on Blairin, hänen vaimonsa ja 16-vuotiaan poikansa koti.

Taustaltaan Blair on opettaja sekä yrittäjä. Tällä hetkellä Blair työskentelee pääluennoitsijana median ja esittävien taiteiden jaostossa Oulun ammattikorkeakoulussa. Viimeisen vuoden aikana Blair on työskennellyt osa-aikaisesti myös Museo- ja tiedekeskus Luupille sekä Oulu2026-tiimille.

 

Blair, miltä elämä näyttää ja tuntuu nyt, tämän poikkeuksellisen tilanteen keskellä?

“Uskon, että koronavirus on pakottanut meidät kyseenalaistamaan elämäntapamme ja pohtimaan mikä on meille tärkeää. Nyt on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin, että pysymme yhteydessä perheen ja ystävien kanssa ja pidämme huolta omasta, perheidemme sekä yhteisömme hyvinvoinnista.”

 

Miltä Oulu näyttää sinun silmin juuri nyt? 

“Oulu on ollut hyvin sitkeä kaupunki ja hyvä paikka kasvattaa perhe. Näen Oulun edelleen kasvavana kohteena nuorille perheille ja yrityksille. Ennen kaikkea uskon, että Oulu on yhä suurempien asioiden äärellä.”

 

Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi, miksi juuri meidän alueemme on paras kulttuuripääkaupungiksi?

“Oulu tulee olemaan fantastinen kulttuuripääkaupunki, ei pelkästään täällä olevien ideoiden ja ihmisten takia, vaan siksi, että täällä on hyvin erityinen pohjoissuomalainen elämänasenne, jonka voimme tuoda esille ja jakaa muun Euroopan kanssa. Odotan, että Oulun pitkää historiaa ja ammattitaitoa teknologian saralla tullaan hyödyntämään kansainvälisten innovaatioiden ja poikkeuksellisten taide- ja kulttuuritapahtumien kehittämisessä sekä paikallisten ihmisten että muiden eurooppalaisten iloksi.”

 

Lähetä tsempit vuoden 2026 Oululle, kun olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki.

“Oulu vuonna 2026 tulee olemaan mahtava paikka tutustua uusiin tapoihin nähdä itsemme sekä kulttuurin luojina, että Oulun, Suomen, Euroopan ja maailman kansalaisina!”

 

Jaa sivu eteenpäin

Share on social media

 

Lisää uutisia

More news articles